Vatandaşlar grip ve zatürre aşılarına akın etti

Vatandaşlar grip ve zatürre aşılarına akın etti
ABONE OL
Koronavirüsün arttığı şu günlerde vatandaşlar kış öncesi grip ve zatürre aşısı için eczanelere akın etti. 

TUĞBA AYDIN - Son zamanlarda vaka sayılarında artış göstermesiyle birlikte uyarılarda bulunan uzmanlar, vatandaşları tedirgin etti. Vaka sayılarında tekrar patlama olabileceğinden korkan vatandaşlar, kış öncesi eczanelere ve sağlık ocaklarına akın etti. 

Pandemi döneminde yaptırılacak zatürre ve grip aşısının yararlı olup olmadığı tartışma konusu olurken grip ve zatürre aşısı hakkında eczacılar vatandaştan yoğun talep geldiğini dile getirdi. 

Eczanelere henüz gelmeyen grip aşıları için vatandaşlar sıraya girdi. Aydın Efeler’de Eczacılık yapan Deniz Uysal kış mevsiminin yaklaşmasıyla beraber grip aşısına talebin arttığını dile getirdi. Pandemi nedeniyle zatürre ve grip aşısının vatandaşlar tarafından son zamanlarda çok sık sorulduğunu ifade eden Uysal, 60 kişinin isim yazdırdığını ve sıra beklediğini söyledi. 
Uysal; “Son zamanlarda vatandaşlarımız grip ve zatürre aşıları için sıraya girmiş durumda. Koronavirüse karşı iyi geldiği söylentilerini duyanlar eczanelere akın etti. Bende 60 kişi sıra bekliyor. Gelecek aşının da ne zaman geleceği belli değil. Normalde her sene ben en az 40 tane aşı alırdım. Ama bu sene bilmiyorum kaç tane gelecek daha Türkiye’ye girişi olmadı. Zatürre aşısını sağlık ocakları yapıyor ama grip aşısında bir sıkıntı var diyebilirim” diye konuştu.

“NE ZAMAN GELECEĞİ BELLİ DEĞİL”

 Şu anda ülkeye grip aşısının henüz gelmediğini ifade eden Uysal; “Ne zaman geleceği belli değil. İnsanlar sırada bekliyor. Sıraya aldık ama bu 60 kişinin kaçı aşı olabilecek önemli olan o. Tabi ki öncelikli olarak kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara önem verilecek. Kronik hastalar, 65 yaş ve üstüne yapabildiğimiz kadar aşı yapmaya çalışacağız” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.