“Vatandaşlarımızın sesi olmak istiyoruz”

“Vatandaşlarımızın sesi olmak istiyoruz”
ABONE OL
İYİ Parti İncirliova İlçe Başkanı Ahmet Alak, eline maske ulaşmayan kişiler olduğunu ifade ederek, “Bankaya, markete ve sağlık ocaklarına maske olmadığı için gidemeyen ve alınmayan vatandaşlarımızın sesi olmak istiyoruz” dedi. 

TÜRKER KOCAKAHYA- Koronavirüs sürecinde büyük öneme sahip olan maskeler konusunda İYİ Parti İncirliova İlçe Başkanı Ahmet Alak, açıklamalarda bulundu. Süreci değerlendiren ve her gün yaşanan can kayıplarının üzüntüsünün ülkece yaşandığını belirten Alak, “Gün birlik olma günüdür düşüncesi ile hareket etmeye çalıştık ve çalışıyoruz. Bu kara günlerden hep birlikte kurallara uyarak kurtulacağız” dedi. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kişilere getirilen sokağa çıkma yasağının sağlık koşullarının iyileşmesine katkı sağladığını ifade eden Alak, maske konusunda yaşanan süreci de değerlendirdi. 

“EKSİKLİĞİN BİR AN ÖNCE GİDERİLMESİ ELZEMDİR”
Maske talebi için E-DEVLET sistemi üzerinden online olarak yapılan başvurular ile her bir kişiye her hafta 5 maske dağıtılacak diye açıklama yapıldığını söyleyen Alak,  “Başvurular yapıldı, gerekli yönlendirmeler ile vatandaşlarımıza yardımcı olduk. Lakin iki haftaya yakın ne maske teslim edildi ne de maske getiren oldu. Alınan her kararı yakından takip ediyoruz. Maske konusunda şöyle sıkıntılar var.  Marketlere, eczanelere, bankalara, hastanelere,  toplu taşıma araçlarına ve birçok yere maske olmadan girmek yasak. Bu kurala uymayanlara idari para cezası uygulaması var.  Vatandaşta maske yok. Eczaneden, marketlerden ve maske satışı olan yerlerden parayla da almak yasak. Vatandaşımızı en çok bu konular rahatsız etmektedir. Bu eksikliğin bir an önce giderilmesi elzemdir” ifadelerini kullandı. 

“SİYASİ MALZEME GİBİ GÖRÜLMESİNE KARŞIYIM”
Bankaya, markete ve sağlık ocaklarına maske olmadığı için gidemeyen ve alınmayan vatandaşların sesi olmak istediklerini belirten Alak, “Kolluk kuvvetleri ile vatandaşımız arasında bazı sıkıntılar da yaşanmıyor değil. Ekonomik olarak yaşadığımız sorunlar yetmezmiş gibi olmayan, verilmeyen maske nedeniyle de sıkıntılar devam ediyor. Tüm bunları vatandaşlarımızın bizlere ilettikleri için yetkililere iletmek istiyorum.  Büyük bir sorumluluk üstlenen PTT çalışanlarımıza, kolluk kuvvetlerimize, sağlık çalışanlarımıza ve basın mensubu arkadaşlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Haklarını helal etsinler. Allah, görevinin başında fedakârca çalışan arkadaşlarımıza kolaylıklar versin. Siyasi malzeme gibi görülmesine de açıkçası karşıyım. Sevgi dilini kullanarak birlikte varsa aksaklıklar giderilsin, devletimize olan güven duygusuna zarar gelmesin. Bunu hep birlikte başaracağız inşallah” dedi. Alak, koronavirüsten hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet tedavi görenlere ise acil şifa diledi. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.