Vergi borçlarını ödemeyenler için son tarih 1 Mart

Vergi borçlarını ödemeyenler için son tarih 1 Mart
ABONE OL
Vergi borçlarının yeniden yapılandırılması uygulamasında ilk taksitin yarına kadar ödenmesi gerekirken, bu yıl uygulanmasına başlanan değerli konut vergisinin ilk taksiti için de son ödeme süresi yarın dolacak

Süresi yarın dolacak vergiler için hafta sonu da açık tutulan vergi dairelerinde yoğunluk yaşıyor.
Bu kapsamda, vergi ve idari para cezalarına yönelik yeniden yapılandırma düzenlemesinde ilk taksit ve peşin ödeme süresi yarın dolacak. Yapılandırmanın bozulmaması için ilk taksitin zamanında ödenmesi önem taşıyor.
Yapılandırılan borçların, borçlunun tercihlerine göre, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi (www.gib.gov.tr) üzerinden anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartıyla ödenmesi imkanı bulunuyor. Ayrıca borçlar, banka hesabından havaleyle yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlarla, vergi tahsiline yetkili bankalar ile vergi dairesi vezneleri aracılığıyla veya PTT şubelerinden ödenebilecek.

Yılbaşından itibaren devreye alınan değerli konut vergisi için de beyannameler 22 Şubat'a kadar verildi. Değerli konut vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan ve bina vergi değeri 2020 yılında 5 milyon lirayı aşan "mesken nitelikli taşınmazlar" için ödenecek.
Vergi, beyannamenin verildiği yetkili vergi dairesi tarafından yıllık olarak tarh ve tahakkuk ettirilecek. İlk taksit ödeme süresi yarın dolacak olan vergi, ikinci taksiti ağustos ayı sonunda olmak üzere iki eşit taksitle tahsil edilecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.