Volkswagen’in Aydın’a gelmesi için toplandılar

Volkswagen’in Aydın’a gelmesi için toplandılar
ABONE OL
Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ziyaret etti.

HABER MERKEZİ- Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, ve Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan ile birlikte Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ziyaret ederek, Volkswagen’in 123. Fabrikasını Nazilli’de açması noktasında görüşme gerçekleştirdi.

“NAZİLLİ YETERLİ İŞ GÜCÜNÜ SAĞLAYABİLİR”
Nazilli’nin sanayi noktasında ciddi bir yatırıma ihtiyaç duyduğunu söyleyen Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan; “Biz, Aydın’ın doğusundaki sorumluluk alanımızda bunun gerçekleşmesi yönünde sizlerin desteklerinizi bekliyoruz. Bizim bölgemizde hali hazırda fizibilitesi yapılabilecek, iş gücü anlamında da yeterli iş gücünü sağlayabilecek bir alan var. Nazillimiz, sanayi alanında böyle bir yatırıma ihtiyaç duyuyor. Sizlerin desteğiyle Volkswagen firması şehrimize gelirse Nazilli halkı olarak Allah razı olsun deriz” diye konuştu. 

“SÜMERBANK NAZİLLİ’NİN ÖNEMİNİ ANLATIYOR”
Nazilli’nin üretim alanında büyük bir deneyime sahip olduğunun altını çizen Başkan Kürşat Engin Özcan; “Nazilli uzak ve yakın geçmişinde her zaman üretimle konumlanan güzide bir ilçemiz. Atatürk'ün Nazilli’nin Kurtuluş Savaşı’nda katkılarından dolayı Sümerbank’ı Nazilli’de açmış olması, Cumhuriyetin zor günlerinde o imkansızlıklar içinde sosyal donatılarıyla birlikte Nazilli’nin Türkiye'nin sanayi yatırımları açısından ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Nazillimiz geçmişte sanayi, fabrika ve üretim geçmişi olan ve o kültürü yaşayan bir kent. Sayın Özlem Çerçioğlu’nun çağrısı bizleri hareketlendirdi. Aydın Büyükşehirle birlikte bu yatırımın Nazilli’de yapılması halinde bölgenin hazır olduğu ve bu bölgeye de çok büyük bir katkı sağlayacağı, sosyal ve ekonomik sorunları çözeceğine inanıyoruz. Ulaşım ağı noktalarının merkezinde bulunması, sanayi geçmişinin bulunması çok büyük bir avantaj” diyerek, Nazilli’nin yapılacak pek çok yatırıma hazır olduğunu söyledi.

“DESTEK BEKLİYORUZ”
Devletin tüm kademelerinden destek beklediklerini söyleyen Başkan Özcan; “Devlet büyüklerimize, Volkswagen Türkiye Distribütörü ve Almanya’daki üst düzey şirket yöneticilerine Nazilli’nin kapasitesini ve imkanlarını anlatan bir dosya sunacağız. İstihdamın, yatırımın gelmesi noktasında Aydınımızdaki, Nazillimizdeki tüm hemşehrilerimizi, bürokratlarımızı, milletvekillerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı bu mücadeleye destek olmaya davet ediyoruz. Ancak ve ancak, memleketimiz için yumruğumuzu aynı yere vurursak el birliği ile sonuç alabiliriz” sözlerini kaydetti.

BİRLİK BERABERLİK ÇAĞRISI
Söz konusu fabrikanın Aydın bölgesinde açılmasının pek çok avantajları olduğunu söyleyen Başkan Özlem Çerçioğlu; “Ben Nazilli Ticaret Odası Başkanımıza, Nazilli Belediye Başkanımıza tüm bu konuda Aydın’a destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. En başta da değerli basın mensuplarına teşekkürlerimi iletiyorum. Ulusal basında son günlerde okuyoruz. Bu yatırımın Manisa’ya doğru kayma ihtimalini görüyoruz. Bizde Aydınlılar olarak bu yatırımın Aydın’a yapılmasını istiyoruz. Çünkü Aydın ulaşım ağının ana noktasında, limana yakınlığı, Aydın-İzmir Otobanının bulunması, eğitim seviyesi en yüksek olan illerin arasında yer almasının da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Biz yerel yöneticiler ve sayın ticaret odası başkanlarımız da bu konuda bizlere tam destek oldular. Nazilli, Söke ve Germencik’te Organize Sanayi Alanlarımız ve artı genişleme alanlarımız var. Bakanlık devreye girebilir, Sayın Valimiz devreye girebilir. Tabi ki buradaki en önemli etken Aydın Milletvekillerimiz. Milletvekillerimizin de yatak döşek alıp Ankara’da yatmaları gerekiyor. Bizler yerel yöneticiler olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Yeter ki bu konuda birlik olunsun. Şu anda Volkswagen’den resmi bir açıklama yok. Yani tren kaçmış değil. Pes etmemek, mücadele etmek gerekiyor. 4 bin kişilik istihdam gerçekten büyük bir rakam Aydın için. Bu anlamda siyasi parti taraftarlığı yapmadan Volkswagen’i Aydın’a getirmemiz gerekiyor. Biliyorsunuz ben milletvekilliği görevinde de bulundum. Özellikle iktidar milletvekillerine bu anlamda çok iş düştüğünü düşünüyorum. El birliğiyle bu işi Aydın’a getirmeli ve iyi bir kamu çalışması yapmalıyız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.