Yabancı öğrenciler ilk kez incir hasadı yaptı

Yabancı öğrenciler ilk kez incir hasadı yaptı
ABONE OL
​​​​​​​Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Aydın Gençlik Merkezinin gönüllü gençleri ve ADÜ Uluslararası  Öğrenci Topluluğu, bir çiftçinin bahçesine giderek incir hasadı yaptı.

ABDURRAHMAN FIRAT -  İlk kez incir hasadı yapan yabancı öğrenciler, incirin de tadına baktı.
Dünyada ve Türkiye’de incir üretiminde birinci sırada yer alan Aydın’da incir hasadı devam ediyor. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde okuyan yabancı öğrenciler, incir hasadının nasıl yapıldığını merak ettikleri için Gençlik Merkezi’nin gönüllü gençleri eşliğinde Sultanhisar ilçesine bağlı İncealan Mahallesine gitti. İncir üreticisi Mehmet Aydın’ın bahçesine giden yabancı öğrenciler önce incirin tadına baktı. İncir üreticisi Aydın, yabancı öğrencilere önce incir hasadını nasıl yapacakları konusunda bilgi verdi. Eline kovayı alan öğrenciler ağaçların altına düşen incirleri kovaya topladı. Yaklaşık bir saat incir toplayan öğrenciler, topladıkları ürünleri kasaya koyup sonra seralara serip güneşe bıraktı. Yabancı öğrenciler, incir hasadının oldukça zor olduğunu dile getirdi.
Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu ve Gençlik Faaliyetleri Şube Müdürü Hakan Aydın’da hasat etkinliğine katıldı. 
7 yıldır Aydın’da bulunan Tıp Fakültesinden yeni mezun olan Gine Bissau'lu Francisco Jose Lopes Junior, Aydın’a gelmeden önce kentte incir ve zeytinin çok olduğunu duyduğunu söyledi. Bu güne kadar hiç incir toplamadığını ifade eden Junior, “İlk kez bir incir bahçesinde hasat yaptık. Gerçekten çok zahmetli ve zor bir işmiş. İncirin tadına da baktık çok lezzetli ve güzeldi” dedi.
İNCİRİN NEDEN PAHALI OLDUĞUNU ÖĞRENDİ
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde Biyoloji Bölümünde yüksek lisans yapan Ruth Maseko Phiri, Güney Afrika’da bulunan Zambiya’dan Türkiye’ye 6 yıl önce geldiğini söyledi. Zambiya’da daha çok mısır, mango ve avokado’nun yetiştirildiğini ifade eden Phiri, çarşı ve pazarda inciri her zaman gördüğünü ama nasıl toplandığını hiç bilmediğini kaydetti. İncir hasat programı yapılacağını duyunca hemen gönüllü olarak katılmaya karar verdiğini dile getiren Phiri, “Kuru incirleri topladık. Bu iş çok zahmetli bir işmiş. Vallah ben böyle zahmetli olduğunu hiç düşünmüyordum. Mesela Aydın inciri her yerde var. Ben hep soruyordum incir bu kadar çok olmasına rağmen neden bu kadar pahalı diye. Ama bugün cevabımı aldım çünkü toplamak biraz zahmetli bir iş.” diye konuştu. 

ÜRETİCİLERE BEREKETLİ BİR SEZON DİLEDİ
Sudi Arabistanlı Elektrik-Elektronik Mühendisi Sami Althalathini, “Aydın’ın inciri çok meşhur. Hep merak ederdim nasıl hasat edildiğini ve ilk kez hasada geldim. Bugün gördüğünüz bu bahçede ağaçların altına düşen incirleri topladık. Çok zahmetliymiş. İncirin tadına da baktık. Çok lezzetli bir tadı var. Üreticilerimize bereketli ve bol kazançlı bir sezon diliyorum” dedi.

BÖYLE GENÇLER ÜLKEMİZE HER ZAMAN LAZIM
Yabancı öğrencilerin incir hasadında kendisine yardımcı olmalarından dolayı memnuniyetini dile getiren incir üreticisi Mehmet Aydın, “Aydın Gençlik Merkezi gönüllüleri ve yabancı öğrenciler, bugün gelip incir hasadında bize yardımcı oldular. İncirin ne kadar yerinde toplamasının zor olduğunu gördüler ve zor olmasına rağmen bunu başardılar, incir topladılar. Gençlerimize incir ikram ettik beğendiler. Onlar da bize yardımcı oldukları için çok teşekkür ederiz. Böyle gençleri yetiştirdikleri için Gençlik ve Spor Bakanlığına çok çok teşekkür ederiz. Böyle gençler ülkemize ve memleketimize her zaman lazım.” diye konuştu.

yabanci-ogrenciler-ilk-kez-incir-hasadi-yapti-178006-4b19bf6a089449479372176024d42fcb.jpgyabanci-ogrenciler-ilk-kez-incir-hasadi-yapti-178006-6f67e28fe2ef9b537b3213bdaa29ca55.jpgyabanci-ogrenciler-ilk-kez-incir-hasadi-yapti-178006-aae8722df89113ef93096c0561a5f7d5.jpgyabanci-ogrenciler-ilk-kez-incir-hasadi-yapti-178006-8868eb20838852725f2aec7ad3ae345c.jpg

FOTOĞRAFLARIN DEVAMI İÇİN TIKLAYINI
 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.