Yabancı turistler Türk yemekleri yaptı

Yabancı turistler Türk yemekleri yaptı
ABONE OL
Aydın’ın Didim ilçesinde “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” haftası dolayısıyla turistler, Türk mutfağına özgü yemek yaptı. 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Didim Turizm Derneği iş birliğiyle, ilçedeki bir otelde etkinlik düzenlendi. Etkinlikte 7 İngiliz vatandaşı tesisteki aşçıların gözetiminde Adana Kebap, Arnavut ciğeri, ot kavurması, yaprak sarma, çoban salatası, lokma tatlısı ile gözleme yaptı. Turistlerin kebap etlerini şişlere sarması, yufka açması ile yaprak sarması renkli görüntüler oluşturdu. Mehter takımı da marşlar söyledi.


"İLK KEZ YAPILDI"
İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde hazırlanan "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabından hareketle hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftasının kentte, ilk kez kutlandığını söyledi. Türk mutfağının muhteşem yemeklere sahip olduğunu kaydeden Tuncer, “Didim’de ve Kuşadası’nda eşsiz güneş ve plajımızla masmavi denizimizle, harika coğrafyamızın içerisinde yemeklerimizi turistlere tanıtıp, ülkelerinde bu eşsiz şöleni anlatmalarını istiyoruz. Türk mutfağının eşsiz yemeklerini onlarla birlikte etkileşimli olarak yaparak turistlere ikramlarını da sağladık. Unutulmaz bir anıyı da yaratmış olduk, mutluyuz.” diye konuştu. 


TÜRK MUTFAĞI ÇOK ÖNEMLİ BİR YERDE
Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk de Türk mutfağının en az 3 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirtti. Ege’nin otlarının şifa olduğunu vurgulayan Şentürk, “Didim’deki otellerde genellikle batı mutfağı yerine Türk mutfağına ağırlık veriliyor. Avrupa’nın birçok ülkesindeki şehirlerde artık Türk döneri veya Türk köftesini mutlaka bulursunuz. Onun için Türk mutfağı çok önemli bir yerdedir. Türk mutfağını her zaman ön planda tutmamız lazım. Dünyada en iyi mutfak Türk mutfağıdır diyorum.” dedi.


Yemek yapan Rowan White (52), daha önce Türk yemeği yapmadığını söyledi. Etkileyici bir deneyim yaşadığını ifade eden White, “Böyle bir organizasyonun parçası olmaktan çok mutluyum.” dedi. 


Faye Reynolds (32) da, “İlk defa Türk mutfağındaki yemeklerden yaptım. Hepsi de birbirinden zahmetli ve çok lezzetli.” diye konuştu. 
Tesisin genel müdürü Özgür Erol ise keyifli bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

İMZA : GÖKHAN DÜZYOL

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.