Aydın Büyükşehir Belediyesi ile şimdi tercih zamanı Aydın Büyükşehir Belediyesi ile şimdi tercih zamanı

Türkiye'nin önemli yerleşim yerleri arasında bulunan Aydın, yabancı uyruklu vatandaşların da ilgisini çekiyor. İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün geçici koruma dahilinde olan yabancılar ile düzensiz ve düzenli göçmenler hakkındaki verilerine bakıldığında, Aydın genelinde 118 farklı ülkeden yabancı uyruklu vatandaşın ikamet ettiği gözleniyor.

BİR YILDA BİN 742 KİŞİ KENTTEN AYRILDI
Kentte 25 Mayıs 2023 verilerine göre 11 bin 492 olan ikamet izinli yabancıların sayısı, 2 Mayıs 2024 tarihi itibariyle 9 bin 750'ye geriledi. Yaklaşık 1 yıl içerisinde ikamet izni alan yabancıların sayısında yüzde 15 oranında azalma olması dikkat çekti. Verilere göre, bin 742 yabancı uyruklu vatandaşın ikametini Aydın’dan aldırdığı gözlendi.

EN FAZLA YABANCI KUŞADASI'NDA
Aydın’da ikameti devam eden yabancıların ilçelere göre dağılımına bakıldığında, en fazla yabancı uyruklu vatandaşın Kuşadası’nda yaşadığı görülüyor. Yabancıların uyruklarına göre dağılımına göz atıldığında, Aydın genelinde en fazla İngiliz uyruklu vatandaşın olduğu gözleniyor.

2 Mayıs 2024 verilerine göre Türkiye'de ise toplam 1 milyon 119 bin 919 ikamet izni alan yabancı uyruklu vatandaşın yaşadığı kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı