Yağışlar Nazillili çiftçiye ilaç oldu

Yağışlar Nazillili çiftçiye ilaç oldu
ABONE OL
Yurt genelinde yer yer devam eden sağanak yağışlar en çok Nazilli'de yaklaşık 100 bin dönüm sulak arazi ekimi yapan çiftçiyi sevindirdi.

(SİMGE ATA) Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, pamuk, mısır ve yonca eken çiftçinin Mart ayının kurak geçmesiyle toprağı tava getiremediğinden dert yandığını belirterek, "Yağışlar Nazilli tarımına ilaç gibi geldi" dedi.
Son günlerde Ege Bölgesini etkisi altına alan sağanak yağışlar Nazilli'deki üreticiye yaradı. 30 bin dönüm pamuk, 30 bin dönüm mısır, 25 bin dönüm de yonca arazisi bulunan Nazilli'de Mart ayının kurak geçmesinden dert yanan üretici, yoncada verim elde edememiş, pamuk ve mısır tarlalarını da tava getirememişti.

TOPRAK TAVA GELDİ
Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, pamuk ve mısır ekiminin Nisan'ın 15'inde başlayacağını işaret ederek, "Mart ayında yağışa hasret kaldık. Pamuk ekiminin başladığı şu günlerde çiftçi toprağı tava getirmek için uğraşıyordu. Bu yağmurlar toprağın tava gelmesini sağladı. Bu da üreticinin işine yaradı" dedi.

MISIR ÜRETİCİSİ YONCAYA GEÇTİ
Pamukla birlikte mısırın ekiminin de başladığını ifade eden İzgü, Nazilli'de mısır üreticisinin beklediğini bulamayarak yoncaya yöneldiğini belirterek, "Bu yıl mısırdan yoncaya geçiş çok oldu. Yaklaşık 25 bin dekar arazide yonca ekimi yapılıyor. Yonca üreticisi de Mart ayının kurak geçmesinden etkilenmişti" dedi ve yoncanın suya çok ihtiyaç duyan bir bitki olduğunu dile getirdi.

"YAĞIŞLAR NAZİLLİ TARIMINA İLAÇ GİBİ GELDİ"
Pamuk üreticisinin bu sezon beklentilerinin karşılanabileceğini söyleyen İzgü, "Nazilli'de 100 bin dönüm sulak arazi var. Şimdiye kadar görülen tek sıkıntı kuraklıktı. Bu yağmurlar özellikle pamuk üreticisini sevindirdi. Yağışlar Nazilli tarımına ilaç gibi geldi" dedi.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.