Yağmur barajı doldurmadı

Yağmur barajı doldurmadı
ABONE OL
Aydın’da hafta sonu etkili olan sağanak, İkizdere Barajı’nı doldurmaya yetmedi.

GÖKHAN DÜZYOL - Barajdaki su seviyesinin aynı kaldığı görülürken, İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı, suyun her damlasının altın değerinde olduğunu belirterek, vatandaşlardan suyu daha tasarruflu şekilde kullanmasını istedi. 

Aydın’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesiyle birlikte başlayan yağışlar üreticiyi sevindirirken, barajlardaki doluluk oranlarına etkisi az oldu. Hafta sonu il genelinde alınan yağış barajlardaki doluluk oranını etkilemedi. Aydın’ın içme suyu ihtiyacının karşılandığı İkizdere Barajı, son yılların en susuz dönemini geçiriyor. 

BARAJA ULAŞAMADAN TOPRAKTA KALIYOR
İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı, bölgedeki kuraklık nedeniyle alınan yağışın, baraja ulaşmadan toprak tarafından tutulduğunu belirterek, bundan sonra yağacak yağışların barajın doluluk oranlarına etki edeceğini ifade etti. Tehlikenin devam ettiğini bildiren Kaykı, “Hafta sonu yağmurlar etkili oldu. Ama halen daha tehlike devam ediyor. Baraj seviyesi yağan yağmurlardan da etkilenmedi. Şubat ve mart ayı, yağmur yağışının bol olacağı aylar. İnşallah güzel ve bereketli yağmur yağar. 20 gün önce de yaşanan kuraklığı da gündeme getirmiştik. O günden sonra kar ve yağmur yağdı. Onlar dahi barajlara yeterli değil." dedi.

“HER DAMLASI ALTIN DEĞERİNDE”
Su tasarrufuna dikkati çeken Başkan Kaykı, “Herkesin bilmesi lazım ki diş fırçalarken, araç yıkarken ve boşa akıtacağımız her su damlasında vatandaşlarımız düşünmesi lazım. Su olmazsa hayat olmaz. Türk milleti olarak nasıl tasarruf ederiz, bunu öğrenmemiz lazım. Suyun her damlası altın değerinde. Halkımız daha dikkatli su kullanımı yapsın. Tedirgin durumdayız. Çiftçi de yağışların yeteri kadar olmayışı durumunda, üretim yapamamaktan tedirgin. İnşallah bu barajlar biraz daha dolar da tehlike geçer diye umut ediyoruz.” diye konuşu.

yagmur-baraji-doldurmadi-200990-726ea33a697a804ea754c4324beddf45.jpgyagmur-baraji-doldurmadi-200990-94259d5933e356db3a12f1bf6980a6f1.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum