Yalçın, Koçarlı’da toprağa verildi

Yalçın, Koçarlı’da toprağa verildi
ABONE OL
Koçarlı’da yıllar önce öğretmenlik yapan ve Kuşadası’nda hayatını kaybeden Mehmet Yalçın, Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın girişimiyle Koçarlı’da defnedildi.

Aydın’ın Koçarlı ilçesinde bir vefa örneği yaşandı. Yıllar önce ilçede görev yapan ve vatandaşların çok sevdiği emekli öğretmen Mehmet Yalçın, Kuşadası’nda 82 yaşında hayatını kaybetti. Görev yaptığı sürede Koçarlı’da çok sayıda öğrenci yetiştiren Yalçın’ın İzmir’de kimsesizler mezarlığına gömüleceğini duyan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, harekete geçti. Gerekli idari işlemler sonrasında Yalçın’ın cenazesi ilçeye getirildi. Merhum öğretmen Yalçın, öğle namazını müteakip Cihanoğlu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Koçarlı Asri Mezarlığı’na defnedildi.  Cenaze namazına Kaplan’ın yanı sıra Yalçın’ın öğrencileri de katıldı.

“GÖNÜLLERDE MÜSTESNA BİR YERE SAHİP OLDU”
Yalçın, Koçarlı Lisesi ve Ortaokulu’nda, 1975-85 yılları arasında görev yaptı. Kaplan, kendisinin de 6 yıl boyunca hem Türkçe hem İngilizce öğretmenliğini yapan Yalçın’ın üzerinde çok emeği olduğunu belirtti.  Yalçın’ın30 yılı aşan öğretmenlik yaşamında Koçarlı’da yetiştirdiği binlerce öğrencisi olduğuna değinen Kaplan, “Öğretmenimiz, ilçemizde görev yaptığı sürede de halkımız tarafından çok sevilen bir eğitimci olarak hafızalarda ve gönüllerde müstesna bir yere sahip oldu. Kendisinin Kuşadası’nda vefatının ardından kimsesizler mezarlığında defnedilecek olmasına gönlümüz razı olmadı. İlçemizde yaşayan öğrencilerinden ve halkımızdan gelen talep üzerine de idari işlem başlatarak ömrünü vakfettiği Koçarlımızda toprağa verilmesini sağladık. Artık Koçarlımızda huzur içinde uyuyacak. Mekanı cennet, makamı ali olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.