Yangın bölgesinde ikinci tahliye

Yangın bölgesinde ikinci tahliye
ABONE OL
Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Söke ilçesinde çıkan orman yangınında ilk etapta 50 hektarlık alanın zarar gördüğünü söyledi.

Argavlı Mahallesi'nin üst kesimindeki ormanlık alanda çıkan yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Aksoy, gazetecilere açıklama yaptı. 

Şiddetli rüzgar nedeniyle yangının kontrol alınmasında güçlük çekildiğini aktaran Aksoy, “Şu anda tahminen 50 hektarlık bir alanın zarar gördüğü değerlendiriliyor. Yangını kontrol altına alabilmiş değiliz. Gece görüşlü 3 helikopterin de hazırlıkları yapılıyor. Kısa bir süre sonra onlar da yangına müdahale edecekler. Temennimiz yangını kontrol altına almak ve zarar gören alanları yeniden yeşillendirmek, yeniden ormanlık vasfına kazandırmaktır.” dedi.

“RÜZGAR BİR MİKTAR DAHA AZALACAK” 

Yamaç Mahallesi’nde de tedbir amaçlı insan ve hayvan tahliyesinin yapıldığını belirten Aksoy, şöyle devam etti:
“Yangın şu an için bu bölgede risk oluşturmuyor ancak rüzgar farklılaşır, ani şiddetli rüzgar çıkabilirse tedbir olarak arkadaşlarımız burada süreci takip edecek. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden almış olduğumuz rüzgar durumunda da gecenin ilerleyen saatlerinde de rüzgarın bir miktar daha azalacağı, sabah saatlerinde de daha stabil olacağı. Temennimiz de o süreç içerisinde tamamen yangını kontrol altına alabilmek.”

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş da ilk andan itibaren yangın bölgesinde olduklarını, yoğun şekilde civarda çalışmaların sürdüğümü ifade etti.

4d956e42-275d-4a72-89fb-321b985b0e2b.jpg64c57204-b5e6-406e-9d09-212d24b028f9.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.