Yangınların önemli bir kısmı sobatajı akla getiriyor

Yangınların önemli bir kısmı sobatajı akla getiriyor
ABONE OL
Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden orman yangınlarıyla ilgili konuştu. Erden, "Yangınların yaygınlığına, coğrafi yapısına bakarak önemli bir kısmının sabotaj olduğunu akla getiriyor" dedi.

AYŞE AKTAŞ- Türkiye’nin birden çok yerinde başlayan orman yangınları bazı yerlerde devam ederken bazı yerlerde soğutma çalışmaları yapılıyor. Gerek vatandaşın gerekse itfaiye erlerinin çabalarıyla söndürülmeye çalışılan yangınlar, Türkiye’yi derinden etkilemeye devam ediyor. Yangınlarla ilgili açıklamada bulunan Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, ormanların yakılarak ekonomi ve turizmin hedef alındığını söyleyerek, sabotaj olabileceğini belirtti.

Başkan Erden, "Yangınların bir kısmı bu sıcak havalarda piknikçilerin hatası, cam kaynaklı ve benzeri doğal olarak çıkmış olabilir. Ancak yaygınlığına, coğrafi yapısına bakarak önemli bir kısmının sabotaj olduğunu akla getiriyor. Burada hedefin ülkemizin ekonomisi ve turizmi olduğunu düşünüyorum. Bu yangınların arkasında emperyalist kuvvetlerin olduğu bir gerçektir. Bu yangınlara karşı milletimizin nasıl birlik olduğunu görüyoruz. Her kesimden, her partiden insanlarımız elinde kova, elinde hortum yangını söndürmeye koşuyor. Canını tehlikeye atarak söndürme faaliyetine katılan başta ormancı, itfaiyeci arkadaşlarımız olmak üzere bütün milletimize şükranlarımı sunuyorum, geçmiş olsun diyorum” diye konuştu.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.