(SİMGE ATA) Oğullarına hiç bir tetkik yapmadan müdahalede bulunan doktor P.G.O'yu mahkemeye veren aile, 6 yılın ardından sonuçlanan davada çıkan karar karşısında şok oldu. Mahkeme, doktor P.G.O'ya verilen 250 gün hapis cezasını para cezasına çevirerek 7 bin 500 TL ödemesine karar verdi.

Sultanhisar'ın kırsal Yağdere Mahallesi'nde yaşayan Cemal-Gülendam Yalçin çiftinin 7 çocuğundan birisi olan Ahmet Yalçin, 6 yıl önce Atça Lisesi 2'nci sınıf öğrencisiyken, okulda rahatsızlandı. Yalçin, aniden gelişen yüksek ateş şikayetiyle ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, ailesine bilgi verildi. Kendilerine ulaşan bilgi sonrası hastaneye gittiklerini belirten Baba Cemal Yalçin, "Hastaneye gittiğimizde, oğlum serum bağlanmış yatıyordu. Kendisine herhangi bir tetkik yapılmadan iğne yapılmış ve serum bağlanmış. Tedavisi tamamlandığında eve döndük. Acil serviste yazılan reçetede bulunan ilaçlarını aldık. Aynı gün gece 03.00 sıralarında oğlumun odasında ışığın açık olduğunu görüp odasına girdiğimde kendisini kasılmış vaziyette buldum. Tekrar Nazilli Devlet Hastanesi'ne götürdük. Burada beş gün yoğun bakımına alındı, ardından İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. 20 ay burada yoğun bakımda kalan oğluma, beyin iltihabı olarak bilinen ensefalit sekeli teşhisi konuldu. İlk acil servise kaldırıldığında, yüksek ateşi olan oğluma tetkik yapılmış olsaydı, oğlumun bu duruma gelmesi önlenebilecekti" dedi.

6 YIL ÖNCE AÇILAN DAVA SONUÇLANDI
Oğlu Ahmet'in olayın yaşandığı 2013 yılına kadar çok sağlıklı bir çocuk olduğunu söyleyen baba Yalçin, "Ahmet, Nazilli Devlet Hastanesi İntaniye Servisi'nde o dönem görevli olan Uzman Doktor P.G.O.'nun ihmali sonucu bu hale gelmiştir" dedi. Oğlunun felçli kalma şokunu atlatır atlatmaz aynı yıl içerisinde doktor P.G.O.'dan şikayetçi olduğunu ve yasal yollarla haklarını aramaya başladıklarını söyleyen baba Yalçin, birçok kez sekteye uğratılmaya çalışıldığını iddia ettiği davanın geçtiğimiz ay nihayete erdiğini söyledi. 6 yıl önce açılan davada ilk duruşmasının 13 Şubat 2019'da yapıldığını bu duruşmanın 29 Mart 2019'a ertelendiğini ve bu tarihte kesin karara bağlandığını söyleyen baba Yalçin, çıkan karar karşısında şok yaşadıklarını aktardı.

'TAKSİRLE YARALAMA'NIN KARŞILIĞI 150 GÜNLÜK PARA
Nazilli Adliyesinde görülen davada doktor P.G.O.'nun ihmali, adli tıp kurumu raporları neticesinde kesinlik kazandı. Elde edilen bulgular üzerine P.G.O.'ya 'taksirle yaralama' suçundan 150 gün adli para cezası, iyileşmesi olanağı bulunmayan bir hastalığa veya bitkisel hayata girmesine neden olması ve duyularından veya organlarından birinin işlevinin yitirilmesine neden olması suçlarından 300 gün adli para cezası, takdiri indirim maddesi gereğince 250 gün adli para cezası verildi.

7 BİN 500 TL PARA CEZASI VERİLDİ
Öte yandan doktor P.G.O. Türk Ceza Kanunun 52. maddesi uyarınca adli para cezası ile cezalandırıldı. 250 günlük hapis cezası para cezasına çevrilen sanık P.G.O. günlük 30 TL'den 7 bin 500 TL para cezasına çarptırıldı. P.G.O. çocuğun soybağını değiştirmediği veya gizlemedi gerekçesiyle hapis cezası almazken, işlediği suçta mesleğinin gerektirdiği dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırılık bulunmadı.

"ÇOCUĞUMUN HAYATI SÖNDÜ"
Baba Cemal Yalçin ikinci duruşmada çıkan karar karşısında şaşkınlık yaşadıklarını belirterek, "Oğlum 1 Ağustos 2013'te rahatsızlandığı gün acildeki o doktor ihmalkar olmasaydı bugün hala sağlıklı bir çocuk olacaktı. Doktora 250 gün hapis cezası verdiler. Onu da para cezasına çevirdiler ve 7 bin 500 TL cezası oldu. Bir köpeğe işkence edilseydi daha fazla ceza verirlerdi. Demek ki insan hayatının köpek kadar önemi yok. Çocuğumun hayatını söndü" dedi.

"BU DOKTORU KORUYAN BİRİLERİ VAR"
Konuya ilişkin Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Adalet Bakanlığı ve Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) şikayette bulunduğunu kaydeden baba, Adalet Bakanlığı'nın önce soruşturma izni vermediğini, adli soruşturmanın şikayetini yinelemesinin ardından başladığını kaydetti. Soruşturmanın nihayete ermesiyle de çıkan kararla adaletin yerini bulmadığını ifade eden baba Yalçin, "Sayın Cumhurbaşkanımdan, İç İşleri Bakanlığından, Sağlık Bakanlığı'ndan, Adalet Bakanlığı'ndan bu davaya el atmalarını istiyorum. Oğlum doktorun yüzünden bu hale düştü ve Adli Tıp Kurumundan bu ihmali ispatlayan sonuçlar çıktı. O sonuçları raporlar halinde sundum. Buna rağmen 7 bin 500 TL'lik para cezasıyla sonuçlandı. Ben oğlumun bu hale gelmesine sebep olan doktorun birileri tarafından korunduğunu düşünüyorum. Oğlumu hastaneye kaldırdığımız gece de uyuşturucu madde kullanmış olabileceğini söylediler. Bunun da doktoru korumak için yapılmadığını düşünüyorum. Çünkü oğlum böyle bir şey yapmaz ve sonuçlarında da yapmadığı ispatlanmıştır. Bir de olayın olduğu yılda (2013) doktoru dava etmemizin ardından yaklaşık bir yıl sonra dönemin kaymakamı davamızı durdurmuştu. Dava dosyalarının bulunamadığı zamanlar da oldu. Dosyalarımız arşivlere kaldırılmıştı. Bunların hepsini BİMER'e de CİMER'e de yazdım. Soruşturma başlatılıyor bunca şeye rağmen hiç bir sonuç çıkmıyor" sözleriyle isyan etti.

AHMET YOĞUN BAKIMA KALDIRILDI
Öte yandan henüz 15 yaşındayken yatağa bağlı yaşamaya başlayan Ahmet geçtiğimiz gün tekrar Nazilli Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. Solunum yolları enfeksiyonuna bağlı olarak yoğun bakım ünitesinde yatan Ahmet hiçbir şeyden habersiz olarak yaşam mücadelesi veriyor.

felcli-kalan-cocugun-doktoruna-7-bin-tllik-para-cezasi-104492-5cc2ef1f87212624c67c7f79018e9810.jpgfelcli-kalan-cocugun-doktoruna-7-bin-tllik-para-cezasi-104492-3ace98d55edad614a5a496f08035f8fc.jpegfelcli-kalan-cocugun-doktoruna-7-bin-tllik-para-cezasi-104492-47d2172b09282ce631d7fd7667032ffd.jpgfelcli-kalan-cocugun-doktoruna-7-bin-tllik-para-cezasi-104492-ae165be6dc93e76306d9815b49140286.jpgfelcli-kalan-cocugun-doktoruna-7-bin-tllik-para-cezasi-104492-f429e696912b5a9e3096d449c9f4d198.jpg


Kaynak: SİMGE ATA