Yaralı kaplumbağa yoğun bakıma alındı

Yaralı kaplumbağa yoğun bakıma alındı
ABONE OL
İzmir Güzelbahçe’de yaralı olarak bulunan caretta caretta cinsi iribaş deniz kaplumbağası, tedavi sonrası dalış yapamadığı görülünce tekrar EKODOSD yetkililerine teslim edildi.

TUĞBA AYDIN- İzmir’de yaralı halde bulunarak Doğal Yaşam Parkı’nda ilk yardım uygulaması yapılan caretta caretta cinsi kaplumbağa tedavisi tamamlanınca denize bırakıldı. Kaplumbağanın dalış yapamadığı görülünce, İzmir Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Kuşadası EKODOSD derneğine teslim edildi. Yapılan kontrollerde, kaplumbağanın karapaksının boynuna yakın bölümünde bir çökme olduğu görüldü.


Dalyan’da bulunan DEKAMER’den (Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi) Prof. Dr. Yakup Kaska ile görüşülerek veteriner istendi.


İYİLEŞTİKTEN SONRA TEKRAR DENİZE BIRAKILACAK
DEKAMER veterineri Koray Kabadayıoğlu Kuşadası’na gelerek, EKODOSD derneğinde bulunan caretta carettayı inceledi. Kaplumbağaya hemen ilk yardım uygulaması yapıldı. Merkezde daha detaylı bir protokol oluşturulup gereken tedavi yöntemlerinin uygulanması için yaralı kaplumbağanın Dalyan’a götürülmesi kararlaştırıldı.


Dalyan’da tedavisinin yapılması için yoğun bakıma alındı. Önemli bazı sorunların süreç içinde geçeceği, beslenme açısından bir sorun olmayacağı, tamamen iyileştikten sonra tekrar denize bırakılacağı belirtildi.
Kaplumbağanın ergin bir erkek olduğu, Akdeniz sularında erkek bireylerin çok az gözlemlendiği ve nesillerini sürdürebilmesi açısından erkek potansiyelinin mutlaka korunması gerektiği de belirtildi.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.