Yarıklarla ilgili komisyon oluşturuldu

Yarıklarla ilgili komisyon oluşturuldu
ABONE OL
Aydın'ın Germencik ilçesinde yağış sonrası tarım arazilerinde oluşan yarıklara ilişkin, Valilik tarafından oluşturulan komisyon üyeleri bölgede inceleme yaptı.

GÖKHAN DÜZYOL - Germencik’te 30 Ekim tarihindeki sağanağın ardından Hıdırbeyli, Mursallı, Ömerbeyli ile Alangüllü Mahallelerindeki bazı tarım arazilerinde oluşan çatlaklara ilişkin Aydın Valiliğince araştırma komisyonu kuruldu. AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünden oluşan komisyon, arazide inceleme yaptı. Komisyonla birlikte bölgede araştırma yapan Aydın Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Kuru, yarıkların derinliğinin 2 metre, uzunluğunun ise 1 kilometreye ulaştığını söyledi.

YER ALTI SULARINDAKİ DÜŞÜŞÜN ETKİLERİ
Aydın Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Kuru, "Özellikle son yıllarda yaşanan kuraklıkla birlikte yer altı sularındaki dramatik ani düşüşlerin etki ettiğini düşünüyoruz. 2007 yılında da ortaya çıkan ama bu kadar etki ettiği görünmeyen kırıkların daha farklı lokasyonlarda oluştuğunu görüyoruz. Gerek kuraklık gerekse kaçak sondaj kuyularına bağlı olarak aşırı su çekimlerinin olduğu tespit edilmektedir." dedi.

“SU ÇALIŞTAYINA İHTİYAÇ VAR”
Kuru, “Özellikle kurumların beraber çalışarak hareket edilmesi gerekiyor. Çünkü eldeki veriler çok yeterli değil. ASKİ, DSİ’nin Jeoloji Mühendisleri Odasıyla birlikte çalışarak bu verileri değerlendirmesi gerekiyor. Doğru bir sonuca varabilmek için gerek tarımsal anlamda gereke köylülerimizin burada güvenli yaşayabilmesi için bunun yapılması gerekiyor. Ama kent üzerine bakarsak ciddi bir su çalıştayına ihtiyacımız var. Jeoloji mühendisleri öncülüğünde valilik, büyükşehir belediyesi ve DSİ’nin beraber çalışacağı su ve tarımsal varlığın geleceği, bugünü, dünü ve yarını doğru verilerin ortaya konularak doğru planlamanın yapılabileceği bir çalıştaya ihtiyacımız var. biz bunun yapılabilmesi için 1,5 yıl önde gerekli girişimlerde bulunduk. Bunların tekrarlanması konusunda yeni görüşmeler olacak. Farklı görüntülerle karşılaşmamak için bilgili ve bilimi birlikte kullanmamız gerektiğine inanıyoruz” dedi.
Germencik Doğa ve Çevre Derneği Başkanı Halil Çetinkaya da komisyon üyelerinin bölgede incelemede bulunmasının önemli olduğunu belirterek, arazilerdeki kırılmaların ilçe merkezinde de görülebileceği konusunda endişelendiklerini ifade etti.

yariklarla-ilgili-komisyon-olusturuldu-243541-b7709f00aac462044e028bea809a7bb6.jpegyariklarla-ilgili-komisyon-olusturuldu-243541-c3fad155d858ff9962590ea41fba7adb.jpegyariklarla-ilgili-komisyon-olusturuldu-243541-a5d03d24ce3ece27f3de5b09370416ec.jpegyariklarla-ilgili-komisyon-olusturuldu-243541-124fe18a3b5c73e1e04b2f1f57d77251.jpeg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.