Yarısı bizden yarısı devletten

Yarısı bizden yarısı devletten
ABONE OL
​​​​​​​Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkan Yardımcısı ve Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, devletin 65 yaş üstü vatandaşlar için sağladığı ücretsiz taşıma desteğinin bin liradan 2 bin 500 liraya çıkartılmasını i

(MURAT TAN) Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkan Yardımcısı ve Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, kooperatif olarak yaşadıkları bazı sorunlar, çözüm önerileri ve yetkililerden taleplerine dönük özel açıklamalarda bulundu. Aydın’ın emekli kenti olduğunu söyleyen Başkan Yalçın, kooperatif bünyesinde 160 araçta günde ortalama yetmiş beş yaşlı vatandaşı ücretsiz olarak taşıdıklarını vurgulayarak, ücretsiz taşıma desteğinde artışa gidilmesinin şart olduğunu belirtti. Aylık ücretsiz taşıdıkları 65 yaş üstü vatandaşların ortalama masrafının 5 bin lira olduğunun altını çizen Yalçın, bu masrafın yarısı olan 2 bin 500 liranın devlet tarafından karşılanmasını istedi. 

“DESTEK İKİ BİN 500 LİRAYA ÇIKARILMALIDIR”

Devletin 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz ulaşım desteği olarak kendilerine araç başı bin liralık destek sağladığını belirten Yalçın, “Aylık ortalama 5 bin liralık ücretsiz yolcu taşıyoruz. Bu masrafın en azından yarısı olan 2 bin 500 liraya çıkarılması için ilgili bakanlıklardan ve yetkililerden de gerekli çalışma ve düzenlemeyi yapmalarını bekliyoruz. Yarısı bizden yarısı devletten olsun. Böyle olursa en azından bizim mağduriyetimiz de giderilmiş olur. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’nda yapılan bir toplantıda dönemin Maliye Bakanı Naci Ağbal’a 65 yaş üstü vatandaşlar için bize sağlanan ücretsiz ulaşım desteğinin yetersiz olduğunu hatırlattık.  Kendisine geçen sene 750 lira olan desteğin çok düşük olduğunu söylediğimizde Allah devletimize zeval vermesin bize sağlanan destek 750 liradan bin liraya çıkarıldı ama bu destek son artan zamlarla birlikte kesinlikle bize yetmiyor. Bu konuda ivedilikle düzenlemeye gidilmesi gerekiyor” diye konuştu. 

“YAŞLI VATANDAŞLARIMIZDAN DUYARLILIK BEKLİYORUZ”

Aydın’da 65 yaş üstü vatandaşların, işçi, öğrenci ve memur kesiminin toplu taşıma araçlarını en yoğun kullandığı sabah 7.30 ile 9.30 saatleri ile akşam 16.00 ile 18.00 saatleri arasında zorunlu olmadıkça toplu taşıma araçlarını kullanmamaları ricasında bulunan Yalçın, “Bu saatlerde öğrenci ve memurlarımız toplu taşıma araçlarını yoğun kullandıkları için yaşlı vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını rica ediyoruz. Lüzumsuz kullanımda bulunmamaları konusunda da kendilerinden gerekli hassasiyeti bekliyoruz. Yaşlı vatandaşlarımız elbette bizlerin başının tacıdır ama 100 metre ötedeki gidilecek olan yerler için bazı yaşlı vatandaşlarımız toplu taşıma araçlarına yöneliyor. Uzmanlar her yaştakiler için dahi gidilecek olan yerin bir durak öncesinde inilmesini beden sağlığı açısından tavsiye ediyor. Bu konuda da kendilerinden duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi. 

“BATI GAZİ BULVARI’NDA YOL ÇALIŞMASI YAPILACAK”

Geçtiğimiz günlerde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ı makamlarında ziyaret ettiklerini ve görevlerinde başarılar dilediklerini söyleyen Yalçın, “Sonuç olarak artık seçim bitti, geçim başladı. Gerek Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız, gerekse Efeler Belediye Başkanımız, ziyaretimizde bizlere esnafa yardımcı olma anlamında ne gerekiyorsa yapacaklarını sözünü verdiler. Bu anlamda da her iki başkanımıza da teşekkür ediyoruz. Güzergahımız dahilinde Batı Gazi Bulvarı’nda Atatürk Kapalı Spor Salonundan Forum’a kadar olan yolda büyük sıkıntılar var. Efeler Belediye Başkanımız Fatih Atay, Anıtlar Kurulu’ndan bu yolda çalışma yapılabilmesi için bizlere gerekli izinlerin alındığını söyledi. En kısa zamanda yolun Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını ümit ediyoruz. Bu yolun bir an önce yapılmasını da sabırsızlıkla bekliyoruz. Özellikle bizim güzergahımızdaki yolların daha düzgün olması yolcu güvenliği açısından da önemlidir. Aydın Büyükşehir ve Efeler Belediyesi’nin bu anlamda da gereken düzenlemeleri yapacaklarından şüphemiz yok, bunun da sözünü aldık” dedi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum