“Yasakların esnetilmesini istiyoruz”

“Yasakların esnetilmesini istiyoruz”
ABONE OL
Pandemi sürecinde esnafın zorluklar yaşadığını belirten AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, “Tek isteğimiz kapalı işyerlerimizin bir an önce faaliyete geçmesi ve uygulanan yasakların biraz daha esnetilmesi yönündedir” dedi. 

TÜRKER KOCAKAHYA- Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan, koronavirüs pandemisi sürecinde esnafın yaşadığı sorunlara yeniden dikkat çekti. Esnafın bu süreçte uğradığı maddi ve manevi hasarın giderilmediğini işaret eden Çetindoğan, “Yaşamış olduğumuz ve hala atlatmaya çalıştığımız pandemi sürecinde küçük esnaf maddi olarak ağır hasarlar aldı. Birçok meslek dalı faaliyetlerini durdurdu. Üç buçuk ay kadar bir süre çalışamayan esnaf bu süreçte hem kira ödedi hem de geçimini sağlamak durumunda kaldı” dedi. 

“İŞ YAPAMAZ DURUMA GELDİ”
Güçlerinin yettiği kadar esnafın arkasında durmaya ve destek olmaya çalıştıklarını dile getiren Çetindoğan, “Gerekli yerlerle sürekli iletişim halinde olduk ve birçok sorunun çözüme kavuştuğunun da şahidi olduk. Normalleşme sürecine girdiğimiz günden beri kepenklerini yeniden açan esnafı bu kez de getirilen yasaklar etkiledi. Kahvehaneler, kuaför ve berberler, eğlence mekanları gibi birçok işletme yeni normal şartlarında yine iş yapamaz duruma geldi. Normalleşme sürecine girdik fakat küçük esnafın maddi mücadelesi henüz bitmiş değil” ifadelerini kullandı. 

YASAKLARA DEĞİNDİ 
Pandemi sürecinde dükkanlarda uygulanan yasaklara dikkat çeken Çetindoğan, “Normalleşme süreciyle birlikte faaliyete giren meslek dalları arasında bulunan berberlerde sakal tıraşının yasak olması, kuaför ve güzellik salonlarında makyaj, kalıcı makyaj ve cilt bakımının yasak olması, kahvehanelerde okey ve tavla gibi takım oyunlarının yasak olması, restoranlar da canlı müzik faaliyetlerinin durdurulması, meyhane, birahane ve bazı eğlence mekanlarının henüz faaliyete geçememesi gibi durumlar maddi olarak toparlanmaya pek müsaade etmemiştir. Bununla birlikte kahvehane ve lokantalarda ilk olarak uygulanan saat uygulaması da etkili olmuştu tabi. İlk başta saat 22:00’ye kadar açık olan kahvehaneler ve lokantalar artık saat 24:00’e kadar hizmet verebiliyor fakat kahvehanelerde uygulanan yasaklar okey ve tavla gibi takım oyunlarının oynanmaması kahvehane sahiplerinin maddi olarak çok etkilemektedir” diye konuştu. 

“UMUTLA BEKLİYORUZ”
Oyun oynanmaması ve sıcak havalardan dolayı kahvehanelerin boş kaldığının altını çizen Çetindoğan, “Yaşadığımız pandemi sürecinde maalesef iş yerlerini açamayan nadir meslek dallarından olan birahane ve meyhane esnafımız artık can çekişmektedir. Normalleşme sürecine alıştığımızı ve esnafımızın da hijyen kurallarına önem verdiğini biliyoruz. Yine sağlığımız için tedbirli olmakla birlikte uygulanan yasakların esnaf için biraz daha esnetilmesi ve kapalı olan eğlence mekanları, birahane meyhanelerin de faaliyete geçmesini esnafımız için umutla bekliyoruz” dedi. 


“DEVLETİMİZ DOĞRU ZAMANLI KARARI VERECEKTİR”
Yaşanan zorluklar ve yapılması gerekenler konusunda girişimler yapıldığına değinen Çetindoğan, “Sayın Cumhurbaşkanımızla, Bakanlarımızla ve Milletvekillerimizle hep iletişim halinde kalmaya çalıştık. Geçtiğimiz hafta Ankara’da TESK’in düzenlemiş olduğu toplantıda Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken’in, Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’la gerçekleştirmiş olduğu telekonferans toplantıda düşünce ve taleplerimizi dile getirdik. Esnafın yaşadığı zorlukları, bu zorlukların nasıl aşılabileceği hakkındaki naçizane düşüncelerimizi kendilerine ilettik. Bu sürecin başından beri ilettiğimiz sorunlar genel olarak olumlu sonuçlandı. Şimdi tek isteğimiz kapalı işyerlerimizin bir an önce faaliyete geçmesi ve uygulanan yasakların biraz daha esnetilmesi yönündedir. Biliyoruz ki devletimiz tüm vatandaşları için en doğru ve en doğru zamanlı kararı verecektir” ifadeleriyle sözlerine son verdi. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.