Yaşanabilecek afetlere dikkat

Yaşanabilecek afetlere dikkat
ABONE OL
Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, ilçede aniden bastıran ve 15 dakika içinde etkili olan sağanak yağış ve doludan zarar gören Nargedik Mahallesi'ndeki tarım arazilerinde incelemede bulundu.

(GÜLAY ÖZTEKİN) Üreticileri dinleyen Kaymakam Soley, doğal afetlere karşı TARSİM sigortası yaptırmaları konusunda uyardı. İlçe Tarım Müdürü Rahmi Şendalgıç, “Olası felaketlere hazır olun” dedi.

Pazartesi günü aniden bastıran ve Yaykın Mahallesi ile çevresindeki Bingeç, Yolaltı, Yolüstü, Nargedik Mahallelerinde etkili olan sağanak yağmurla birlikte dolu yağışı yüzlerce dönüm ekili ve dikili tarım arazide büyük hasara yol açtı. Yaşanan afetin ardından İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından hasar tespit çalışmalarına başlandı.

“MUTLAKA TARSİM SİGORTASI YAPTIRIN” 
Belediye Başkanı Zeki İnal’ın ardından Kaymakam Ahmet Soley, İlçe Tarım Müdürü Rahmi Şendalgıç, Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç ve Nargedik Mahallesi Muhtarı Öznur Tekin ile birlikte sağanak yağmur ve doludan zarar gören zeytinlik ve tütün ekili arazilerde incelemede bulundu. Üreticilerle görüşüp dertlerini dinleyen Kaymakam Soley, geçmiş olsun dileklerini iletip, hasar tespit çalışmalarına başlandığını belirterek, doğal afetlere karşı TARSİM sigortası yaptırmaları konusunda çiftçileri uyardı. 

ÇİFTÇİ BORÇLARI ERTELENEBİLİR
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Tarım İlçe Müdürü Rahmi Şendalgıç, “Zeytin ve tütün ekili arazide alan tespit çalışmaları yapıyoruz. İlk belirlemelere göre tahmini 500 dekar zeytin arazisi, 200 dekar tütün ekili arazide zarar söz konusu. Afetten zarar gören çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi için çalışmalarımız var. Bunun için çıkacak Bakanlar Kurulu kararını bekliyoruz. Bakanlar Kurulu kararı çıkarsa borçların ertelenmesi için müracaatta bulunan çiftçilerimiz bundan faydalanabilir” dedi. 
DAHA BÜYÜK FELAKETLER YAŞANABİLİR
Geçen yıl daha büyük afet yaşandığını dikkat çeken Şendalgıç, önümüzdeki dönem yaşanabilecek aşırı yağışların getireceği felaketlere karşı da hazırlıklı olmaları konusunda çiftçileri uyardı. Şendalgıç, “Önümüzdeki yaz aylarında böyle aşırı yağışların olduğu iklimler daha büyük felaketler yaşanabilir. Son yıllarda iklim olaylarındaki değişiklikler nedeniyle ani şiddetli yağışlar baş gösteriyor. Bu yüzden mutlaka tarım sigortalarını yaptırmalarını öneriyoruz. Hiç değilse maddi olarak bir nebze olsun zararlarının karşılanması söz konusu. Ayrıca tarım sigortasının yüzde 60’ını devletimiz karışılıyor. Afetten sonra kıymeti yok. Afet gelmeden dönemlerini kaçırmadan çiftçilerimizin bu tarım sigortasını yaptırmaları gerekiyor” diye konuştu.

yasanabilecek-afetlere-dikkat-110665-5d9d4e4bc7671072b250914b5f92dc36.jpgyasanabilecek-afetlere-dikkat-110665-6964db67d40b7d5d9bc29607d83be35c.jpgyasanabilecek-afetlere-dikkat-110665-c3d20e8d1bc3fd5bf24946a7f04e124e.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.