“Yatırımlar Aydın’dan kaçıyor”

“Yatırımlar Aydın’dan kaçıyor”
ABONE OL
Katıldığı televizyon programında Aydın’da gündemdeki konulara ilişkin açıklama yapan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, iktidarın Aydın’daki devlet yatırımları konusunda samimi olmadığını söyledi. 

MURAT TAN - Katıldığı televizyon programında Aydın’daki Jeotermal Enerji Santralleri’nden (JES) kaynaklı bazı çevresel sorunlar, ildeki artan intihar vakaları, TBMM’ye sunduğu araştırma önergeleriyle birlikte gündemdeki bazı konulara ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Aydın Milletvekili Bülbül, iktidarın Aydın’daki devlet yatırımları konusunda samimi olmadığını söyledi.
 
“AYDIN’DA ÇİFTÇİLER AĞLIYOR”

“Var olan devlet yatırımları yarım kalıyor ve yerine getirilmiyor” diyen Bülbül, “Hızlı tren yok, Çıldır Havaalanı yok, otoyol yok, hastaneler yok. Aydın’dan yatırımlar kaçıyor. Bize Ziraat Odaları başkanları geldi, toplantı yaptık. Pamukçu bitmiş durumda, çiftçi ağlıyor. Yine Aydın, Türkiye’de intihar vakalarında 6. Sırada. Bu konuda da önerge vermiştim. Dedim ki bu intihar nedenler araştırılsın. Vali, JES’lerle ile ilgili koku onlara ait değil demekten, görevlerle ilgili görev bulanıklığı yaratmaktan, kendi birimlerinin denetim yapmadığı noktalarda CHP’li belediyeleri suçlamak gibi delilsiz işlerle uğraşmaktan, görevlerini yerine getiremiyorlar. Açık ve net intihar vakaları araştırılsın” dedi. 

“BULGARİSTAN’A YAPILACAK DEDİLER”

Geçtiğimiz süreçte, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Wolkswagen fabrikasının Aydın’a gelmesi için başlattığı çağrıya, CHP’li milletvekilleri olarak kendilerinin de destek verdiğini söyleyen Bülbül, “CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Bilim ve Sanayi Bakanından randevu istedi ancak çağrıya yanıt gelmedi. Bu çağrıyı genişlettik, beraber ve bir olalım dedik ama AK Parti’nin bir milletvekili çıktı, ‘Manisa limana daha yakındır’ dedi. Diğer AK Partili milletvekili çıktı, ‘Bulgaristan’a yapılacak’ dedi. Yahu kardeşim biz birlik ve beraberlik içinde Aydın’ın kalkınması için Büyükşehir Belediye Başkanımızın çağrısına destek istiyoruz, bu konuda çalışma yapıyoruz ama iktidar milletvekilleri başka söylüyor”

AK PARTİ AYDIN MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI YAPTI

AK Parti Aydın Milletvekillerine, “Büyük Menderes Nehri’nin kirliliği ve JES’lerle ilgili önergelere niye ‘Hayır’ diyorsunuz” sorusunu soran Bülbül, “JES’lerin tarım, toprak, hava, su ve sağlığa zararlarıyla ilgili araştırma önergelerine ‘Hayır’ diyorlar. Çiftçi bitmiş durumda, kanser ölümleri var. CHP’li belediyeler ve milletvekilleri bağırıyor, araştıralım diyoruz, ret oyu veriyorlar. Ondan sonra koku şuradan, Menderes kirliliği buradan diyorlar. Kanıtlar ortada, kanıtlarla söylüyoruz. Doğa Su Atık Su Arıtma Tesisleri’nde atık suyla ilgili kirlilik kontrolüyle ilgili verilerde bir şey yok diyoruz. Kuyucak Değirmendere’de 1. Sınıf araziye açılan JES’lerle ilgili de bir şey söyleyin. O JES’lerle ilgili İdare Mahkemesi’ne dava açıldı. Geliyorsun JES’i kuruyorsun, yılların zeytin ağaçları kesilir mi? Suç duyurusunda bulunduk. Ağaçları kurutmak için ne döktükleri belirsiz. Yargı sürecini bekleyin, sonucunu bekleyin. Yargıdan ne için korkuyorsunuz? AK Parti Aydın Milletvekillerine çağrı yapıyorum. Beraber mecliste araştırma önergesi verelim, komisyon kuralım ve gelelim araştıralım, sonuç alalım” dedi. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.