YENİ KUYULAR İÇİN REFERANDUM ÇAĞRISI

YENİ KUYULAR İÇİN REFERANDUM ÇAĞRISI
ABONE OL
Aydın’da, Efeler Belediyesi ve Aydın Tabip Odası öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar ve bir grup sivil toplum örgütü temsilcisi, yeni yapılacak jeotermal tesis ihalelerine tepki gösterdi.

(ABDURRAHMAN FIRAT) CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, yeni jeotermal kuyularının açılıp açılmaması konusunda Aydın’da referandum yapılmasını istedi.
Efeler Belediyesi ve Aydın Tabip Odası öncülüğünde Atatürk Kent Meydanı'nda toplanan sivil toplum örgütü temsilcilileri, Aydın'da yapımı planlanan 64 yeni jeotermal tesisin 5, 6, 7 Ağustos tarihlerinde yapılacak ihalesini protesto etmek için basın açıklaması yaptı.
Aydın’ın 17 ilçesine yapılması planlanan jeotermal santrallerine tepki gösteren grup, ellerinde “Kanser olmak istemiyoruz, havama suyuma toprağıma dokunma, JES’lere hayır” pankartları taşıdı. İzmir ve Manisa’dan gelen çevreciler de, Aydınlı vatandaşların jeotermal tepkisine destek verdi.
CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız, Süleyman Bülbül, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, CHP İl Başkanı Ali Çankır, İYİ Parti İl Başkanı Cemal Sarı, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileriyle Efeler ve çevre ilçelerden gelen üreticiler ellerindeki zeytin dalları ve pankartlarla katıldı. Olaysız bir şekilde tamamlanan basın açıklaması boyunca, polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.
İNSAN SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLİYOR
Eylemde konuşan Aydın Tabipler Odası Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, “Öncelikle JES’lerin anlatıldığı gibi temiz bir enerji olmadığının ve çevreye verdiği zararlar dışında insan sağlığını da olumsuz etkilediğinin altını çizmek istiyorum. Çünkü üretim sürecinde ortaya çıkan karbondioksit, hidrojen sülfür ve ağır materyallerin insan sağlığına olan zararlı etkileri dünyada yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır” dedi.
AYDIN’A JEOTERMAL SANTRAL KURAMAYACAKLAR
12 aydır Kızılcaköy’de mahalle sakinleriyle birlikte nöbet tutan Gülten Şimşek, “Bizlerin hiç kimseyle, hiçbir siyasi partiyle, hiçbir kurumla derdimiz yok. Tek derdimiz anayasanın 56. Maddesi uyarınca bizlere tanınan sağlıklı bir çevrede yaşam hakkımızı istiyoruz. Bizim kimseden para, pul isteğimiz yok.  Jeotermal şirketler şunu bilsinler ki Kızılcaköy’e, Aydın’a tekrar jeotermal santral kuramayacaklar” diyerek tepkisini ortaya koydu.
BİZ SAĞLIKLI YAŞAMAK İSTİYORUZ
Enerjiye değil, insanı, inciri, zeytini ve kestaneyi yok eden vahşi elektrik üretimine karşı olduklarını dile getiren Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Aydın’da üretimde 35 jeotermal enerji santralinin olduğunu söyledi. Jeotermal firmaları uyaran Atay, “Biraz daha santral kurarsanız, biz öleceğiz, kanser olacağız. Siz çok para kazanacaksınız diye biz ölmek zorunda mıyız? Biz, sağlıklı yaşamak istiyoruz” şeklinde konuştu.
HALKA SORALIM
Aydın’da jeotermal konusunda referandum yapılması gerektiğini ifade eden CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, “Eğer kuyu açmak istiyorsanız halka soralım. Hodri meydan. Çıkarın kanunu referandum yapalım. Sorun bakalım Aydınlıya. Sizin milyonlarca dolar peşinizdeki şirketlerin çıkarlarının arkasında mı koşacaklar kendi evlatlarının geleceğinin arkasında mı koşacaklar. Bu dava haklı dava. Mücadele edeceğiz ve kazanacağız” diye konuştu.

whatsapp-image-2019-08-01-at-22-26-342.jpegwhatsapp-image-2019-08-01-at-22-26-34.jpegwhatsapp-image-2019-08-01-at-22-26-352.jpegwhatsapp-image-2019-08-01-at-22-26-35.jpeg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.