Yeni sezon hedef şampiyonluk

Yeni sezon hedef şampiyonluk
ABONE OL
Yıldızspor Teknik Direktörü Mehmet Öztürk, istedikleri oyuncuları kadroya katmaları halinde yeni sezonda grubun en iddialı şampiyonluk adaylarından olacaklarını belirtti. 

TÜRKER KOCAKAHYA - Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) 8. Grup takımlarından Yıldızspor Teknik Direktörü Mehmet Öztürk, Hayatım Futbol kanalında Hasan Özütemiz’in sorularını cevapladı. Bu sezonu değerlendiren Öztürk, “Biz gerçekten mütevazi bütçe ile yola çıktık. Ben de bu ligde daha önce çalışmadım. Oyuncu profilini bilmiyordum. Bu lige yabancıydım. Kafam da oyun profili oluşturdum. Fakat bu profil tutmadı. Kısa bir çalışma sonrasında bu oyun profilinin tutmayacağını düşünerek 7-8 oyuncu ile yollarımızı ayırdık. Yerine de 7-8 oyuncu transfer ettik. O takımla çalışmaya başladık. İyi bir uyum sağlandı. İyi bir takım olduk. Çok önemli maçlar oynadık. Ligin en iyi oyununu oynayan takılardan biriydik” dedi. 

“ENTERASAN BİR LİG”
Sezon başında istedikleri bazı oyuncuları kadroya katamadıklarını belirten Öztürk, “Onlar takımda olsaydı çok daha iyi olurdu. Şampiyonluğu son maça kadar kovalayabilirdik. Bütçemiz elverdiği ölçüde yaptık. Enterasan bir lig. Takımlar arasında bütçe anlamında uçurumlar var. Bizim grubumuz da belediye takımı olmayan iki takım var. Birisi Uşak Bölmespor diğeri de biziz” diyerek kulüplerin gelirlerine değindi. Yönetim Kurulunun ellerinden geleni yaptığını belirten Öztürk, “Benim isteğimle kadro kuruldu. En iyi şekilde değerlendirdik. Aydınlı futbolseverler sonuç ne olursa olsun stattan mutlu ayrıldılar” dedi. 

“5 YIL SADECE ALTYAPIYA ÖNEM VERİLDİ”
Kulübün alt yapısıyla ilgili gelen soruya ise Öztürk, “Yaklaşık 5 yıl sadece alt yapıya önem verildi. Ondan sonra A takımda başarılı olmak hedeflendi. Normalde herkes önce vitrinde olan A takımı yükseltmeye çalışır. Başkanımız Kaya Özcan, öncelikle alt yapıyı oluşturdu. 3. Lig’e yükselirsek akademi liglerinde çok avantajlı olacağız. Alt yapımız çok sağlam. Bu sezon yola başladığımız takımla devre arasında şampiyonluk hedefinden uzaklaştık. Yaklaşık 6 oyuncu ile kendi istekleri doğrultusunda yollarımızı ayrık. Onun yerine alt yapıdan 6 oyuncu aldık. Genç oyuncular katıldıktan sonra alınan puan ile ilk yarıda ideal kadromuzun aynı maçlardan aldığı puan arasında 1 puan var. Burada gençler, güvenildiğinde neler yapabileceklerini gösterdiler. Her geçen gün daha da güçleneceğiz” diye konuştu. 

SAKATLIKLARI ANIMSATTI 
Takıma kaliteli isimlerin katıldığını belirten Öztürk, “Bunların bir çoğu benim daha önce çalıştığım yada alt yapıda yetiştirdiğim oyuncular. Benim oynatmak istediğim oyun ortaya çıkmaya başladı. Biz 3 sıradayız. Şans biraz bizim yanımızda olsaydı daha yukarılarda olabilirdik” dedi. Forvet oyuncusu Çağlar Yıldızer’in yaşadığı rahatsızlığa değinen Öztürk, “Gözünde bir problem yaşadı. Onun yerine Miraç oynadı. Onun da zamana ihtiyacı var. Ancak Çağlar’ın rahatsızlığının yanında Ali Kireş ile Raşit İlçebaylık’ın sakatlığı gelince tolere edemedik ve puan kayıpları yaşadık. Kazanmamız gereken maçları kaybettik. Biraz daha alternatifli kadromuz olsaydı yerimiz farklı olurdu” ifadelerini kullandı. 

“LİGLERİN OYNANMASI GEREKLİ”
Koronavirüs sürecini değerlendiren ve liglerinden yeniden başlama dönemini yorumlayan Öztürk, “Ligin başlama tarihi çok konuşuldu. TFF de bir karar almak zorundaydı. Sağlık Kurulu ile görüşerek bir karar aldı. Bundan sonra bu kararın arkasında durulmalı. Eğer oynanacaksa hiç zarar görmeden bu işi atlatmak önemli. Sonuçta bu liglerin oynanması gerekli. Hakkaniyet  açısından. Çok büyük yatırımlar var. Üst lige çıkacak takımlar var. Bunun için harcanan paralar var. Normalleşme süreci başladıysa önlemler alınarak oynatmak gerekli. Süper Lig’de ne kadar önlem alınırsa alt liglerde aynı önlemler alınmalı. İnsan hayatı aynı oranda değerli. Bir karar alınırsa biz de sonuna kadar arkasındayız” dedi. 

TRANSFER GÖRÜŞMELERİ YAPILDI
Yeni sezonda hedefler konusunda gelen soruya ise Öztürk, “Kaya Özcan başkanımızla sık sık konuşuyoruz. Kadromuza bu sezonun ikinci yarısında dahil olan oyuncularla birlikte tüm oyuncularımızın performansından da karakterinden de memnunum. Devam etmek isterlerse etmeye hazırız. Bunun yanında kadromuza katılmasını istediğim oyuncular var. Görüşmeler yaptım. Sezon bittiğinde tekrar görüşeceğiz. O oyuncuları da kadroya dahil edebilirsem şampiyonluğun en güçlü adaylarından olacağımızı düşünüyorum” diye konuştu. 

yeni-sezon-hedef-sampiyonluk-162924-a65f036e240b5f2ba7ccebd2df541aa1.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.