Yeni üniversite için ortak akıl şart

Yeni üniversite için ortak akıl şart
ABONE OL
İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Nazilli'de yıllardır açılması planlanan ikinci üniversitenin çok iyi düşünülmesi gereken ince bir konu olduğunu ifade ederek “Adnan Menderes Üniversitesi bünyesinde ya da ikinci bir üniversite düşünülebilir

(SİMGE ATA) İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin Nazilli'de partilileriyle buluştu. İlk olarak İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanlığını ziyaret eden Sezgin, daha sonra Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Sezgin'e İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural ve teşkilat üyeleri eşlik etti. Milletvekili Sezgin, Özcan'ın iyi bir ivme yakaladığını belirterek, "Seçim öncesinde ve sonrasındaki performansınız çok iyi gidiyor" dedi.

Kentteki eğitime yönelik sohbet eden ikili, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde hukuk fakültesi olmaması konusuna değinirken Nazilli'de yıllardır açılmak istenen ikinci üniversite konusunu da değerlendirdi. Bu noktada görüşlerini dile getiren Milletvekili Sezgin, üniversitelerin sadece kente değil ülkeye de yarar sağlaması için ortak akılla çalışma yapılması gerektiğini vurguladı.

ÜNİVERSİTE EVRENSEL BİR KURUMDUR
“Nazilli'nin yükseköğrenim açısından en iyi şekilde kuvvetlendirilmesi gerekiyor” diyen Sezgin,  ayrı bir üniversite olarak kurulması konusunda “Adnan Menderes Üniversitesi bünyesinde ya da ikinci bir üniversite düşünülebilir. Bunların ortak akılla düşünülmesi gerek. Hangisi Aydın'ın ve Nazilli'nin çıkarına uyacaksa ona bakmak lazım. Üniversite evrensel bir kurumdur. Bulunduğu kuruma ait bir müessese değildir. Üniversite ile ilgili yatırım kararı verirken sadece bölgeyle olan ilintisine değil ülkeyle olan ilintisine bakmak lazım. Siyasi ve güdüsel cevaplar doğru olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

DÜNYAYLA BOY ÖLÇÜŞECEK BİR FAKÜLTE OLMALI
Ülkemizdeki üniversite açma konusunun dayatma haline geldiğini de söyleyen İYİ Partili Sezgin,  “Çok ince düşünülmesi gereken bir konu. Gelişmiş, sanayileşmiş ülkelere baktığımızda bölgenin koşullarına cevap verecek potansiyelde üniversiteler kurulduğunu görüyoruz. Örneğin Nazilli'de yerel koşulların gerektirdiği bölümlere ağırlık verilmesi, yeni bir üniversite ya da bölüm açmaktan daha anlamlı geliyor bana. Ne olabilir? Nazilli'de Ziraat Fakültesi olabilir ve alelade değil. Dünyayla boy ölçüşecek düzeyde bir fakülte haline getirilmesi gerekir. Maliyet getiri analizinin de iyi yapılması gerek. Hem toplumsal hem ekonomik getirisi olacak elbette. Bunların çok iyi hesaplanması lazım. Üniversiteyi her bölge için kalkınmanın standart maymuncuğu olarak görmemek gerekiyor” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.