Yenilenen yüzüyle Süper Amatör Lig

Yenilenen yüzüyle Süper Amatör Lig
ABONE OL
Yeni sezonda ilk defa iki grupta oynanması planlanan Aydın Süper Amatör Lig’le ilgili önemli detaylar paylaşan ASKF Başkanı Hasip Arıkan, yeni sisteme neden geçildiği ile ilgili bilgiler verdi.

(TÜRKER KOCAKAHYA)  Arıkan, yeni sezonda ilk kez denenecek olan sistemde sorun çıkması halinde bir sonraki sezonda tek gruba dönülebileceğini de aktardı. Aydın Süper Amatör Lig’de gözler 2019-2020 sezonuna çevrildi. Aydın’da ilk defa 2 grupta oynanacak olan ligle ilgili birçok konu merak edilirken Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Hasip Arıkan bu konulara açıklık getirdi. Kararın geçen sezon başında alındığına dikkat çeken Arıkan, “Çeşitli zorlukların yaşanmaması için bu kararı aldık. Mesela Buharkent ile Didim’deki kulüpler deplasman yapmak için gidiş geliş 400 kilometre yol kat ediyorlar. Bu çok uzun bir mesafeydi. Yine takımlarımızın maddi şartları zaten belli. Tek grupta oyuncularla 26 maç üzerinden anlaşmak yerine ikili grupta 18 maç üzerinden anlaşacaklar. Ekonomik yönü de olacak. Biz fikrimizi söyledik ve takımların da neredeyse yüzde 80’i olumlu cevap verdi. Bu uygulamayı yapmaya karar verdik” dedi.

“TOPLANTI YAPACAĞIZ”

Takımların Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’e yükselmesinde nasıl bir yol izleneceğine de değinen Arıkan, “Bu konuda iki grupta yer alacak 20 takımla bir toplantı yapacağız. Farklı seçenekler olacak. Mesela bunlardan biri şampiyon olan takımlar tek maç yapacak. Kazanan BAL’a çıkacak kaybeden play-out maçı oynayacak. Ama bunun yanında bizim 4 takım belirlememiz gerekiyor. Bunun içinde gruplarda farklı alternatifler olacak. Çünkü BAL’dan 3 takım düşebilir. Bir başka seçenek olarak grupları ilk 3’te bitirecek takımlar arasında play-off oynatabiliriz. Çoğunluk ne isterse onu yaparız” ifadelerini kullandı. Gruplarda yer alacak takımların yapılacak toplantı ile netleşeceğini dile getiren Arıkan, bu sezon yeni sistemi deneyeceklerini ve sorun çıkması durumunda bir sonraki sezon eski sisteme dönebileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.