Yenipazarlı CHP’den istifa etti 

Yenipazarlı CHP’den istifa etti 
ABONE OL
CHP Nazilli İlçe Örgütü’nde kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen Cavit Yenipazarlı, partisinden istifa ettiğini basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu. 

MURAT TAN- Nazilli’de 30 yıllık CHP’li kimliğiyle bilinen Cavit Yenipazarlı, ofisinde düzenlediği basın açıklamasıyla partisinden istifa ettiğini açıkladı. CHP önceki dönem İlçe Başkanı Ali Deveci ile bazı önceki dönem yöneticilerinin hazır bulunduğu istifa açıklamasında Yenipazarlı, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim ve CHP’li Nazili Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu’nu da sert sözlerle eleştirdi. 

“SEVİM’İN SUÇLAMASI AFFEDİLEMEZ” 

Partisinde 30 yıllık siyasi hayatının açıklamasının ardından mevcut ilçe yönetimini eleştiren Yenipazarlı, “Kendisi gibi düşünmeyenlere partide hayat hakkı tanımıyorlar. Delege seçimlerinde Genel Başkanımızın talimatlarına rağmen belediye başkanı, başkan yardımcısı, milletvekilleri, örgütlü bir şekilde delege seçimlerine müdahil oldular. Yeni kayıt edilen gençlik iş ve aş taahhütleriyle ya da iş ve aş verme rüşvetiyle gençlerin onuruyla oynanarak korkutulmuşlardır. Gençlerimizin daha fazla tehdit edilmelerini önlemek için Ali Deveci ve Hakan Şensan delege seçimlerinden çekildiler. Atanmış ilçe başkanının yarıştan çekilenler için ‘İşgal kuvvetleri gibi yakıp gittiler’ suçlaması affedilemez” dedi. 

“SİYASET YAPMA OLANAĞI KALMAMIŞTIR”

CHP Nazilli İlçe Başkanı Sevim’in ‘İşgal kuvvetleri gibi yakıp gittiler’suçlamasının partiye ömrünü vermiş insanlara yapılmış en büyük hakaret olduğunu savunan Yenipazarlı, “Üyeleri için bu ifadeleri kullanan ilçe başkanını ihraç etmeyeceksin ama il başkanını koltuk değneği olmakla suçladığım için benim ihracımı isteyeceksin öyle mi? Birilerine en ağır hakaretlerin yapıldığı ancak kendilerine yapılan en ufak eleştirilere bile tahammül edemediği bir partide siyaset yapma olanağı kalmamıştır. O nedenle parti içinde demokrasinin partimize yerleştiği günleri görmek umuduyla çok sevdiğim, ömrümü verdiğim partimden üzülerek istifa ediyorum” diye konuştu. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum