"Yerel yönetimleri alabilecek güce eriştik"

"Yerel yönetimleri alabilecek güce eriştik"
ABONE OL
Memleket Partisi Aydın İl Başkanı Cavit Yenizpazarlı, örgütlenmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yenizpazarlı, “Şimdiden bazı ilçelerde birçok ilçede yerel yönetimleri alabilecek güce eriştiğimizi görüyorum” dedi.

(Mustafa AKGÜN - Kıymet SARIYILDIZ) - ÖZEL HABER -

Memleket Partisi Aydın İl Başkanı Cavit Yenizpazarlı, partisiyle ilgili bir takım bilgilendirmelerde bulundu. 8 ilçede örgütlendiklerini söyleyen Yenizpazarlı, yaklaşık 8 bin üyeye ulaştıklarını kaydetti. 5 ilçede daha teşkilatlanma çalışmalarının sürdüğünü belirten Yenipazarlı, ilk seçimlerde gerekli başarıyı yakalayabileceklerini ve iktidar olacaklarını kaydetti. Yasa gereği seçimlere katılmaları için 17 ilçenin 6 tanesinde örgütlenip ilçe ve il kongrelerini yapmış olmaları gerektiğini anımsatan Yenipazarlı, "Biz 8 ilçede örgütlendik. İl ve ilçe kongrelerimizi yaptıktan sonra kurultaya gittik. Yani 3’te bir şartını geçtik. Şu anda 5 ilçede daha örgütlenme çalışmamız devam ediyor. Yılbaşına kadar bu ilçelerde örgütleniriz. Seçimlerde gereken başarıyı yakalayabileceğimizi düşünüyorum. Şimdiden birçok ilçede yerel yönetimleri alabilecek güce eriştiğimizi görüyorum. Nazilli, Efeler, Bozdoğan, Sultanhisar, İncirliova, Söke, Kuşadası ilçe başkanlarını atadık. Sadece İncirliova’da kongre yapamadık ama ilçe başkanı ve yönetimi var. Bir ay içerisinde kongresini yapacak.” diye konuştu.
“Z KUŞAĞININ MÜTHİŞ BİR İLGİSİ VAR”
Kısa süre önce Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin yaptığı Aydın gezisini değerlendiren Yenipazarlı, İnce'ye vatandaşların çok fazla ilgi gösterdiğinden söz etti. Özellikle Z kuşağının İnce’ye sempati duyduğunu aktaran Yenipazarlı, partisinin birçok yerde cazibe merkezi haline geldiğini vurguladı. Gençlerin taleplerini karşılayabilecek güçte olduklarını söyleyen Yenipazarlı, “Biz halkın tepkisinden ve gösterdiği ilgiden çok memnunuz.  Ama ben yeterli görmüyorum. Genel başkanımız ve genel merkez buraya geldiğinde bizi tebrik ederek Aydın’dan ayrıldı. Çok mutluydular. Genel başkanımız kurultayın ardından ilk gezisini Aydın’a yaptı. İlçeleri beraber gezdik. Diğer genel başkanların gezileriyle mukayese edildiğinde bize çok fazla ilgi gösterildi. Hatta Z kuşağının müthiş bir ilgisi vardı. O ilginin karşılığını verebileceğimizi umut ediyorum. Gençlerin beklentilerini karşılayacak bilgi, birikim ve tecrübeye sahibiz. Partimiz cazibe merkezi oldu. Diğer partiler kadar aktifiz” ifadelerini kullandı.   
“ÜLKEMİZİ AK PARTİ ZİHNİYETİNDEN KURTARACAĞIZ”
Hedefleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Yenipazarlı, amaçlarının iktidar olduğundan söz ederek, “Hedefimiz cumhurbaşkanlığını almak, iktidar olmak. Yerelde de bütün belediye başkanlıklarına talibiz. Siyasi partinin kuruluş amacı iktidar olmaktır. Eğer amacınız yoksa kimse size yardım edemez. O yüzden beklentimiz ve hedefimiz yüksek. Ülkemizi şu anki AK Parti zihniyetinden kurtaracağız” dedi.  
“CHP BİZİM DÜŞMANIMIZ DEĞİLDİR”
Parti olarak ittifaka karşı olmadıklarını aktaran Yenipazarlı, oy kullanma konusunda çekimser olan vatandaşları sandığa götürmenin önemli olduğundan söz etti. CHP hakkındaki fikirlerinden de söz eden Yenizpazarlı, şöyle devam etti:
"Ben de 30 yıl CHP’ye hizmet ettim. Daha sonra ayrılmak zorunda kaldım. Bizim CHP ile asla bir sorunuz yok. CHP bizim düşmanımız değildir.  Şuan da CHP’nin tepesinde bulunan ekiple fikir ayrılığımız var. Onlar CHP’yi Atatürk’ün ideoloji ve ilkelerinden ayırarak muhafazakar bir parti haline getirmeye düşünüyorlar. Biz CHP’yi bu tür insanlardan kurtarmak istiyoruz.  Demokrasiden, laiklikten yana olan herkesle her şartta ittifak yapabiliriz. İttifaka karşı değiliz. Ama önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçiminde her siyasi kendi adayıyla ortaya çıkmasından, ikinci turda ittifakların gerçekleştirilmesinden yanayız. Oy kullanamayacağım diyen vatandaş var. Onları sanığa götürmek için her siyasi partinin kendi adayını çıkarması lazım."

yenipazarli-yerel-yonetimleri-alabilecek-guce-eristik-241658-271afbaa878358674b2b50b50833816d.jpgyenipazarli-yerel-yonetimleri-alabilecek-guce-eristik-241658-5848697e3b8c34513017f89f5df36be2.jpgyenipazarli-yerel-yonetimleri-alabilecek-guce-eristik-241658-2956fe7c4acf28aff793c7c0a6e2c64d.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.