Yetkililer önlem alacak

Yetkililer önlem alacak
ABONE OL
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Aydın’da kuduza karşı yaban hayatına yönelik 29 Nisan’da oral aşı uygulaması başlatacak. Yaban hayvanları 3 yıl içerisinde 6 defa havadan aşılanacağı duyuruldu.

(ABDURRAHMAN FIRAT) Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, yaban hayvanlarından vatandaşa bulaşma ihtimali olan kuduza karşı başlatılacak olan havadan aşı uygulaması konusunda yazılı açıklamada bulundu. 
Türkiye genelinde kuduz vakalarında artışın ardından Tarım ve Orman Bakanlığı, kuduz vakalarıyla mücadele amacıyla ‘‘Türkiye’de Kuduza Karşı Oral Aşı Temini’’ isimli yeni bir Avrupa Birliği projesi başlattı. 26 ilde 225 bin kilometre alanda 3 yıl süreyle uygulanacak proje kapsamında her yıl iki kez oral aşı yapılacak. 
Kuduza karşı en etkin mücadele yönteminin aşı olduğunun vurgulandığı açıklamada, “Aşı plastik bir kapsülün içinde alüminyum folyo ile kaplanmış halde yemin ortasında yer almaktadır. Yemler kokusu ve lezzeti ile çok uzak mesafelerden bile tilkileri kendine çekecek şekilde hazırlanmıştır. Yemlerin dış kısmı köfte şeklindedir, aşının çevresinde bulunan yem balık, parafin ve yağdan yapılmıştır. Bu karışım tilkiler için çok caziptir. Tilkiler oldukça uzak mesafelerden bile aşılı yemin kokusunu alabilirler. Tilki yemi yerken dişleri ile aşının içinde bulunduğu kapsülü patlatacak ve aşı ağız boşluğuna yayılacaktır. Aşının buradan tüm vücuda yayılması neticesinde hastalığa karşı bağışıklık oluşacaktır. Tilki nüfusunu kuduza karşı korursak sığır, koyun gibi diğer hayvanlarımızı ve özellikle de vatandaşlarımızı bu hastalığa karşı koruruz” denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.