Yılmaz’ın hedefi Avrupa U23 barajı 

Yılmaz’ın hedefi Avrupa U23 barajı 
ABONE OL
Kuşadası Belediye Spor atletlerinden Okan Yılmaz, önemli organizasyonlarda dereceler alması sonrasında hedefini 400 metrede 

(TÜRKER KOCAKAHYA) Avrupa U23 barajını geçmek olarak belirledi. 
Kuşadası Belediye Spor sporcularından Okan Yılmaz, çalışmalarına yoğun tempoda devam ediyor. Daha önce birçok yarışmada önemli dereceler elde eden başarılı atlet, hedeflerini değerlendirerek, “Hedefim 400 metrede Avrupa U23 barajını geçmek. Çok yoğun bir antrenman dönemini başarılı sonuçlarla atlattım. Şimdi de ise tek hedefim barajı geçip Avrupa şampiyonasına katılım sağlayıp önemli sonuçlar almak” dedi. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve kulübün önemli destek verdiği Yılmaz, önemli yarışlar öncesindeki hazırlıklarını sürdürürken 400 metre için de Avrupa barajını geçip bu büyük gururu yaşamak amacında olduğunun altını çizdi. 
 
72 SALİSESİ KALDI
Ankara’da düzenlenen Olimpik Deneme Yarışları’na katılan ve 400 metreyi 48,57 sürede koşan Yılmaz, Avrupa Şampiyonası’na katılmak için 72 salise kadar az bir süresi kaldığını söyledi.  Antrenmanlarının çok iyi gittiğini ifade eden Yılmaz, “Kendimden çok emin bir şekilde rahatlıkla bu barajı geçeceğime inanıyorum. Antrenörüm Görkem Aybars Balcı ile birlikte çok iyi sonuçlar alıyorum. Kendisinin bir antrenörden önce bana abi gibi yaklaşması benim bu dereceleri yapmamı sağladı. Antrenmanda verdiği destekler sayesinde buralara kadar geldim ama bu sonuçlar bize yetmez birlikte daha iyi dereceler yapacağız” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Sporcusunun yakaladığı başarıyı değerlendiren Antrenör Görkem Aybars Balcı ise, “İyi bir sporcu olabilmenin anahtar kelimeleri; başarı, hırs, disiplin ve sabırdır. Okan ile ilk tanıştığımızda onun bu isteğini görünce bende bir kıvılcım yandı ve onun çok iyi dereceler yapacağına inandım. Tabi ki hedeflediğimiz derecelerde değiliz ama hedefe emin adımlarla çok iyi bir şekilde ilerliyoruz. Sporcum Okan Yılmaz’ın Ankara’da Haziran ayında yapılacak yarışmalarda 400 metrede Avrupa Barajı olan 47,85 ‘i çok rahat bir şekilde geçeceğine inanıyorum. Hedeflerimize Adım adım ilerleyip öncelikle barajı geçip sonrada kürsü hedefimizi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.