Yolun kapatılması yanlış anlaşıldı

Yolun kapatılması yanlış anlaşıldı
ABONE OL
Karacasu’da İlçe Hıfzı Sıhha Kurulu kararı doğrultusunda belediye tarafından kapatılan Bereketli Mahallesi yolu yanlış anlaşılmayla birlikte tepkilere neden oldu.

GÜLAY ÖZTEKİN - Yolun kapatılmasından dolayı köyde salgın varmış algısı yaratılmasına içerleyen Alemler Mahallesi Muhtarı Muhammet Dibek, “Köyde hastalık varmış gibi göstermekten herkesi men ederim. Alemler köyünü kimse laf söyleyemez” diyerek resti çekti. 

Karacasu Belediyesi koronavirüs tedbirleri kapsamında İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararınca ilçeye giriş çıkışları kontrol altına almak amacıyla Tavas Yolunu trafiğe kapattı. Nazilli istikametinden tek noktadan ilçeye giriş çıkış sağlanırken bu kez de Karacasu pazarı öncesi Bereketli Mahallesine giden yolu kapatarak sadece Alemler Mahallesinden ilçeye tek noktadan giriş çıkış yapılmasını sağladı. 

YANLIŞ ANLAŞILDI
Yolun kapatılması, Bereketli Mahallesinde arazisi olan bazı vatandaşların tepkisini çekerken aynı zamanda yanlış anlaşılmalara da sebep oldu. Bereketli Mahallesi sakinleri tepki göstereceği yerde Alemler istikametinden ilçeye giriş verilen yol nedeniyle yine Alemler Mahallesi sakinleri tepki gösterdi. Yolun Bereketli istikametinden kapatılması Alemler Mahallesinde virüs varmış gibi yanlış anlaşılmalara neden oldu. Ya da daha önce kamu oyunda çıkan  dedikodular mahalle sakinlerinin üzerine alınmasına sebep oldu. 

BODRUM’DAN GELENLER TEDİRGİNLİK YARATMIŞTI
Koronavirüs salgını nedeniyle şehirde yaşayan vatandaşların işyerlerinin kapatılmasının ardından çoğu ilçeye döndü. Alemler Mahallesi sakini olup Bodrum’da çalışmaya gidenlerin çoğunun mahallesine dönmesi ilçede tedirginliğe yol açtı. Bodrum’da virüs nedeniyle bir kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Alemler mahallesine dönenlerin arasında virüs bulaştığı şeklindeki çıkan dedikodular üzerine ilçeye gelenler kayıt altına alınıp 14 gün evlerinden çıkmamaları konusunda uyarılar yapıldı. 

“KÖYÜME KİMSE KÖTÜ LAF SÖYLEYEMEZ”
Bu dedikodular üzerine Bereketli yolunun kapatılması kamuoyunda virüs salgını olduğu şeklinde yanlış anlaşılmalara neden oldu. Yolun kapatılmasına içerleyen mahalle sakinlerinin tepkisi üzerine mahalle muhtarı Muhammet Dibek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dikkat çekti. Dibek, “Ben Alemler Muhtarı Muhammet Dibek. Benim köyünde virüs varmış gibi gösterilip yol kapatıldı veya hastalık varmış gibi gösterip şu şöyle bu öyle demekten men ederim. Sözüm herkese Alemler köyü hakkında kimse kötü laf söyleyemez. Buda böyle biline… Önce herkes kendine bakacak. Alemler köyü hakkında kimse laf söyleyemez. ” diyerek herkesi haddini bilmeye davet etti. 

“BİZ KİMSEYE GELMESİN DEMİYORUZ”
Sosyal medya hesabındaki yolla ilgili paylaşımların altına yapılan yorumlara açıklama getiren Belediye Başkanı Zeki İnal, yolun Alemler Mahallesi sakinlerine kapatılmadığını sadece 20 yaş altı, 65 yaş ve üzeri vatandaşların ilçeye gelmemesi için kontrol amaçlı yolun kapatıldığını belirterek, “Arkadaşlar yanlış anlaşılmaya yol açmayalım. Alemler ve Bereketli’ye Karacasu’ya gelme demiyoruz. Tek giriş çıkış olması açısından sadece TOKİ üzerindeki yol kapatılmıştır. Lütfen doğru anlayalım” diyerek yanlış anlaşıldığını ima etti. 

ARAZİLERİMİZE GİDEMİYORUZ
Öte yandan Karacasu ilçe merkezinde yaşayıp Bereketli Mahallesinde arazisi olan vatandaşlar da yolun kapatılmasına tepki gösterdi. Arazilerine gitmek için Alemler yolunu kullanarak yaklaşık 10 kilometre yolu uzattıklarını belirten arazi sahiplerinden Ali Kambak, “Yol sadece Karacasu pazarının olduğu günler kapatılsa buna itirazımız yok. Ancak her gün kapatılması ile arazimize dolaşarak gitmek zorunda kalıyoruz. Tekke yaylası mevkiinde yolun ortasına toprak yığarak yolu kapatmışlar. Hem üretime engel yok deniliyor hem de bizim arazilerimize gidip gelmemiz engelleniyor” diyerek tepki gösterdi. 

İNSANLARIMIZDAN BİRAZ DAHA ANLAYIŞ BEKLİYORUZ
Bereketli Mahallesi Muhtarı Ali Doğan ise mahalle sakinleri olarak yolun kapatılmasını olumlu karşıladıklarını ifade etti. Muhtar Doğan, “Devletimiz virüsün yayılmaması için önlem alıyor. Koskoca Cumhurbaşkanımız sürekli önlem alınması için uyarıyor. Kimlik kontrolü yapılması için tek yoldan ulaşım verilmiş. Burada amaç 20 yaş altı ve 65 yaş üstünün sokağa çıkmasına mani olup bunların kontrol altında tutulması. Bizim mahallemiz çok dağınık Karacasu’nun en geniş coğrafyasına sahip. O yüzden gelen giden çok oluyor ve biz bunları takip edemiyoruz. Buna kızmaya tepki göstermeye gerek yok. İnsanlarımızın biraz daha anlayışlı olması lazım” diye konuştu. 

o-yolun-kapatilmasi-yanlis-anlasildi-156420-cdbdab0a7849fa4e4f0b6918e3c49ba4.jpgo-yolun-kapatilmasi-yanlis-anlasildi-156420-466cad479ec734075ae78edb661cc5f0.jpgo-yolun-kapatilmasi-yanlis-anlasildi-156420-48f7156b53b2cfde03babcf2d7d27f83.jpgo-yolun-kapatilmasi-yanlis-anlasildi-156420-7cc8cfbe686aafed2e3b7833c8d52460.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.