Yönetimlere el koyma devri artık kapanmıştır

Yönetimlere el koyma devri artık kapanmıştır
ABONE OL
AK Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Metin Yavuz, 12 Eylül darbesinin yıl dönümünde yazılı açıklama yaptı.

HABER MERKEZİ- Açıklamasında “Demokrasi sandıkla gelir” diyen Yavuz, “Halkın iradesini yok sayarak zorla, kanlı bir şekilde yönetimlere el koyma devri artık kapanmıştır” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Metin Yavuz, 12 Eylül darbesinin yıl dönümüyle ilgili açıklama yaptı. “Silahlı kuvvetlerin yönetime üçüncü açık müdahalesi olan 12 Eylül askeri darbesi tarihimizin kara bir lekesidir” diyen AK Partili Yavuz, “Demokrasi ve milli iradenin olduğu bir yerde, sorunların çözümü de yine demokratik yol ve milletin seçtiği idarecilerle, hukukla çözülür. Oysa, 12 Eylül sabahı ülkemiz postal sesleriyle uyanmış, o güne kadar edindiği tüm demokratik kazanımlarını ne yazık ki o gün kaybetmiştir. Darbe sürecinde hazırlanan Anayasa,  tabiri caizse halka dayatılmıştır” dedi.

Zamanında halka dayatılan anayasaya millet iradesinin 16 Nisan’da gereken cevabı verdiğini ifade eden Yavuz, “Geçmişte sorgulanmasına dahi müsaade edilemeyen askeri darbeleri, günümüzde milletimiz de kabul etmemekte yeri geldiğinde artık tepkisini göstermekten de çekinmemektedir. Yakın tarihimizden buna örnek olarak, millet iradesine ipotek koyma eylemlerinin en çirkin olanlarından biri de 15 Temmuz 2016’da FETÖ tarafından yapılmak istenmiş ancak aziz milletimiz ona da gereken cevabı vermiştir. Aziz milletimiz, ezanımızın susturulmasına, bayrağımızın indirilmesine, vatanımızın bölünmesine müsaade etmedi, asla müsaade etmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Milletin kendi partisi olan AK Parti ile darbeler ve askeri vesayet dönemleri geride kalmıştır” diyen Yavuz, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:

“Demokrasi sandıkla gelir. Halkın iradesini yok sayarak zorla, kanlı bir şekilde yönetimlere el koyma devri artık kapanmıştır. Bunun en büyük mücadelesini de başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve partimiz vermektedir, sonuna kadar da verecektir. Darbe yandaşları ve heveslileri bunu asla unutmamalıdır. Ülkemiz, AK Parti ile iradesine sahip çıkarak kutlu yürüyüşüne emin adımlarla devam ediyor. Bundan sonrada edecektir. Bu vesile ile ülkemizde yaşanan hain darbe girişimlerinde yaşamını yitiren tüm demokrasi şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize afiyetler diliyorum. Allah, bu memlekete bir daha hiçbir şekilde darbe ve benzeri eylemleri göstermesin inşallah” ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.