Yöresel ürünler tanıtılırken kadınlar da kazanıyor

Yöresel ürünler tanıtılırken kadınlar da kazanıyor
ABONE OL
​​​​​​​Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, ilçede bulunan Yörük Ali Efe Müzesi içinde yaptığı alanla yöresel ürünlerin tanıtılmasını sağlayarak kadınların ekonomik hayatına katkı sunuyor.

Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, Yörük Ali Efe Müzesi içinde yaptığı alanla ilgili açıklamada bulundu. Bir önceki dönem projesi olduğunu ifade eden Erden, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile anlaşma yapılamadığı için projenin bu döneme kaldığını söyledi. Müze içinde böyle bir alanın olmasının ekonomik olarak da önem taşıdığını kaydeden Erden, “Bu aslında bir önceki dönem belediye başkanı olduğum dönemin projesiydi. Müzemiz çok sayıda misafir tarafından ziyaret ediliyor. Türkiye’de ya da dünyada pek çok müze ve ören yerini ziyaret ettiğinde insanlar ayrılırken ziyaret ettikleri yerin anısını yaşatacak bir hatıra alırlar. Öyle yerlerde küçük dükkanlar vardır. Alışveriş yerleri vardır. Ziyaretçiler alışveriş için duyarlılık gösterirler. Hep deriz ya turistler her zaman yaşadığı yerden ayrılıp, tekrar yaşadığı yere kadar 3 sektör etkindir. Konaklama, gastronomi ve alışveriş. O yüzden vatandaşlar ayrılacağı yerden bir anı almak ister” dedi. 

“GELENEKSEL ÜRÜNLERİMİZİ TANITTIK”
Alanda hediyelik eşya dışında bir çok yerel ürünlerin de satışa sunulduğunu belirten Erden, gelen ziyaretçilere sağlıklı ürünler sunduklarını belirtti. Önceki dönem Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in desteğiyle alanın yapıldığını söyleyen Erden,  ziyaretçilerin müze bahçesinde kahve, çay içebileceği alan oluşturduklarını anlattı. İlçede yaşayan kadınların el emeği ürünlerini de alanda satışının yapıldığını vurgulayan Erden, “Biz ayrıca kurduğumuz kadın kooperatifleri ve ata tohumlarının yok olmaması için, sebze ve meyveyi sağlıklı bir şekilde misafirlerimize sunmak istiyoruz. Burası da çok ziyaret edilen bir yer. Çok da güzel bir bahçesi var. Orayı da canlı bir yer olmasını istiyoruz. Gelen misafirlerimiz otursun çayını kahvesini içsin hem de alışveriş yapsın. Böylelikle Halk Eğitim Merkezlerimizin, kadın kooperatiflerimizin, diğer yerli girişimci kadınlarımızın ürettiği kuru gıdaları, el işlerini satacağı alan oldu. İlçe insanı kendi ürettiklerini satma fırsatı bulurken, geleneksel ürünlerimizi tanıttık. Bir önceki dönem bunun için çok uğraştım ama Kültür ve Turizim Bakanlığı’ndan ticari birim için izin alamamıştım. Yavuz Selim Köşger Aydın Valisi iken kendisine konuyu anlattım ve kendisi hassasiyet gösterip konuyla ilgilendi. Kendisi böyle bir kiralamanın doğru olacağını söyledi. Taklip etti. Bakanlık izini verdi. Belediyemiz bir ihale süreci yaşadı ve biz burayı kiraladık” ifadelerini kullandı. 

İLGİLİ HABERLER

yoresel-urunler-tanitilirken-kadinlar-da-kazaniyor-254465-55f28597e4b835d7a3fba6cb7bb59dc6.jpgyoresel-urunler-tanitilirken-kadinlar-da-kazaniyor-254465-938b3557c7c39a15cfc9c2830a4915d0.jpgyoresel-urunler-tanitilirken-kadinlar-da-kazaniyor-254465-040881da8076bc3eb7c85534d88808e2.jpgyoresel-urunler-tanitilirken-kadinlar-da-kazaniyor-254465-b730473b94176e8c37b44ecf6a6551b6.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.