Sakarya merkezli yürütülen dolandırıcılık soruşturmasında gözaltına alınan bir şüpheli tutuklanırken, Aydın dahil birçok ilde vatandaşların mağdur edildiği ortaya çıktı.
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde çalışma yürüten İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışı bağlantılı olduğu belirlenen bir suç yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi.
Aydın’da büyük vurgun
Soruşturma kapsamında yakalanan 36 yaşındaki T.A.‘nın, örgüt üyeleriyle koordineli şekilde hareket ederek çeşitli illerde dolandırıcılık faaliyetlerine karıştığı belirlendi. Yapılan incelemelerde şüphelinin Aydın’da yaşayan M.G. isimli vatandaşı 348 bin lira dolandırdığı belirlendi.

1 milyonu aşan haksız kazanç
Yetkililer tarafından yürütülen araştırmada, Sakarya, Ankara, Uşak ve Trabzon’da da benzer yöntemlerle mağdur edilen kişiler bulunduğu, şüphelinin bu illerdeki olaylarla birlikte toplam 1 milyon 680 bin liralık haksız kazanç sağladığının değerlendirildiği bildirildi.
Çantasında Ruhsatsız Silah Bulundu
Operasyon sırasında gözaltına alınan şüphelinin çantasında yapılan arama sonucunda ruhsatsız tabanca ve 12 adet fişek ele geçirildi. Silaha el konulurken, T.A. hakkında ruhsatsız silah bulundurmak suçundan da işlem yapıldı.
Tutuklandı
Emniyetteki işlemleri sonrasında adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan soruşturmanın sürdüğü ve suç örgütünün diğer üyelerinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.





