Yüzde 50 kapasite kuralı uygulanacak

Yüzde 50 kapasite kuralı uygulanacak
ABONE OL
Günlük vaka sayılarının ocak ayı sonunda 100 bine dayanması beklenirken, gündemde ise yüzde 50 kapasite kuralının yeniden uygulanacağı yer alıyor. 

Koronavirüs pandemisi, Omicron varyantı ile farklı bir noktaya doğru ilerlemeye başladı. Yeni pik dalgası olduğu düşünülen ve tüm dünyada ani bir yükselişin yaşandığı pandemide günlük vaka sayılarının bu ay sonunda 100 bine dayanması bekleniyor. Vaka sayılarının bu hafta 70 bine dayanmasıyla birlikte yeni tedbirler de gündeme geldi. Restoran, kafe, sinema ve tiyatroda yüzde 50 kapasite kuralının yeniden uygulanması ile okullarda yarıyıl tatilinin öne çekilmesi ve bir hafta uzatılması gündeme alındı. 
 

Omicron Türkiye'de de baskın varyant haline gelirken günlük vaka sayıları dikkat çekiyor. Bu kapsamda rakamların daha da yükselmesi halinde alınacak önlemler, özellikle de okulların ve üniversitelerin durumu masaya yatırılıp bir yol haritası hazırlanmaya başlandı.
 

Uygulamaya alınacak önlemler arasında, AVM, tiyatro, konser, restoran ve kafelerdeki denetimlerin sıklaştırılması, belli alanlara aşı kartı ya da PCR testi ile girilmesi. Duruma göre kapalı alanların kullanım kapasitesinin yüzde 50'ye düşürülmesi bulunuyor.
 

VAKA SAYILARI TAKİP EDİLECEK
Bir diğer önemli karar ise okul ve üniversiteler için alınacak. Okullardaki vaka sayıları takip edilecek. Vakaların çok artması halinde bulaşın kesilmesi için Ocak ayı sonundaki iki haftalık ara tatilin öne çekilerek bir hafta uzatılması üzerinde duruluyor. Üniversitelerde birçok öğrencinin finaller nedeniyle hasta olduğu halde test yaptırmadığı ve bulaşın çok arttığı belirtiliyor. Finaller sonrasında verilecek ara ile bu zincirin de kırılabileceği düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER

 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.