Geçtiğimiz aylarda şehiriçi özel halk otobüslerine gelen zamlardan sonra vatandaşlar 'Yeni yıldan sonra da bir zam gelecek mi?' merakı içerisindeydi. Aydın Hedef Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Yalçın, “Akaryakıta herhangi bir zam gelmez ise muhtemelen zam gelmeyecektir. Zam yapmak istemiyoruz ama araçlarımızı sanayiye götürünce kredi çekerek araçlarımızı çıkarıyoruz.” dedi.

zam-yapmak-zorunda-kaliyoruz-424992-545438f72a898dcbc5f3b390703f583d.jpg

ASGARİ ÜCRET ZAMMI BEKLENİYOR

Asgari ücret ve diğer kalemlere yapılacak zamları göz önünde bulundurarak bir liste çıkaracaklarını dile getiren Başkan Yalçın, “Sene sonunda tüm gider kalemlerine, başta çalışanlarımızın yevmiyelerinin de iyileştirmesine bakarak bir planlama yapacağız. Şu an için bir rakam vermem doğru olmayabilir. Asgari ücret için şuan konuşulan rakam 15-20 bin arasında olacak gibi görünüyor. Asgari ücret ve diğer kalemlere gelecek zam ile orantılı olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Daire Başkanlığı'ndan bir zam talebimiz olacak.” diye konuştu.

zam-yapmak-zorunda-kaliyoruz-424992-9254f4a1d81bb1a74a9843eed22cd1fb.jpeg

TALEP DEĞİL ZORUNLULUK

Mazota gelen zamlardan sonra ulaşım ücretlerine zam yapmak zorunda olduklarını anlatan Yalçın, “Akaryakıt keşke tekrardan 18-20 TL bantlarına çekilirse, MTV, trafik sigortası ve kamu araçları gibi değerlendirilip bunlar düşük tarifelerde yapılırsa bizler de ulaşım ücretlerini 14 liradan tekrar 10 liraya hatta daha düşük rakamlara düşürebiliriz. Ben bunu her zaman dile getiriyorum. Yani yapılan her zamdan sonra benim maalesef yolcum azalıyor. Ben kesinlikle zam isteyen birisi değilim ama çare kalmıyor. Bizim masraflarımız o kadar çoğalıyor ki zam yapmak zorunda kalıyoruz.” ifadelerini kullandı.

zam-yapmak-zorunda-kaliyoruz-424992-96fcdd1d5bec3defa610f14c82183505.jpeg

TATİL GÜNLERİNDE YOLCU SAYISI YARI YARIYA İNİYOR

Efeler’de şehiriçi halk otobüslerini genelde öğrencilerin ve gelir seviyesi düşük olan vatandaşların tercih ettiğini belirten Okan Yalçın, “Efeler’de günde ortalama 35-40 bin arası vatandaş şehiriçi otobüslerini kullanıyor. Tatil günlerinde ise yolcu sayısı yarı yarıya iniyor. Bir de uzmanlar, toplu taşımaya binerek hem çevre kirliliği hem de görüntü kirliliğini en aza indirgeyebilirsiniz diye uyarıyorlar. Ama maalesef bireysel araçlarımız ile çarşı merkezine inerek hem gürültü hem de trafik kirliliğini hep birlikte yaratıyoruz.” sözlerini kaydetti.

Kaynak: Haber Merkezi