Zor günlerde ihtiyaç sahiplerine el uzatıyorlar 

Zor günlerde ihtiyaç sahiplerine el uzatıyorlar 
ABONE OL
Aydın’da 4 yıl önce Aydınlı fotoğrafçı ve yönetmen Serkan Gökçe’nin önderliğinde kurulan Hızır Dostları Yardımlaşma Platformu, koronavirüs tedbirleri kapsamında yaşanan zorlu süreçte de ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi sürdürüyor. 

TÜRKER KOCAKAHYA - Aydın’da faaliyet gösteren Fotoğrafçı ve Yönetmen Serkan Gökçe, bundan 4 yıl önce Hızır Dostları Yardımlaşma Platformu’nu kurarak yardıma muhtaç ailelere el uzattı. Zamanla büyüyen ve yardım ağı genişleyen platformla  ilgili Gökçe önemli bilgiler verdi. Kuruluş aşamasını anlatan Gökçe, “Yaklaşık 4 yıl önce tek başıma çıktığım bu yolda, sadece 5 aileye ulaşıyorken şuan ise yaklaşık 1000 aileye ulaştık. Esas olarak, yardımseverlerin kullanmadığı, kullanılabilir durumdaki beyaz eşya, elektronik eşya, mobilya, mutfak eşyası, ev/iş tekstili, kitap, oyuncak ve giysileri çatımız altında toplayıp düzenli olarak ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırıyoruz” dedi. 

“HIZIR EKİBİMİZ VAR”
Yardımların toplanması konusunda Hızır ekibi oluşturduklarını ve 10 kişinin görev yaptığını dile getiren Gökçe, “İhtiyaç sahibi  aileleri belirliyorum, Whatsapp gurubumuzda paylaşıyorum. Herkes imkanı nispetinde yardımda bulunuyor. Ayrıca sosyal medyada paylaşımlarımızı gören hayırseverlerden de yardımlar geliyor ve sonrasında ise süratle ailelerimize yardıma koşuyoruz” dedi. Hızır ekibinde öğretmen, esnaf, otel işletmecisi, amir, memur gibi farklı alanlardan insanların olduğunu belirten Gökçe, yurt dışından da isimler olduğunu belirtti. 

“EKSİKLERİNİ KARŞILIYORUZ”
Koronavirüs sürecinde evlerinden çıkamayan yaşlılar için de çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Gökçe, “Malumunuz üzere yaşlılarımız salgından dolayı sokağa çıkamıyor. Onları düzenli şekilde arayıp sorup  eksiklerini karşılıyoruz. Sürekli yaşlılarımız ile alakalı sosyal medya gurubumuzdan çağrıda bulunuyoruz. Kimsesi olmayan yaşlılarımızı lütfen bize bildiriniz diye paylaşım yapıyoruz” diye konuştu. 

“ÇOK HASSAS DAVRANIYORUZ”
Yardım yapılırken dikkat ettikleri konuları açıklayan Gökçe, “Ben hem yetim hem de çocukluk dönemim çok yoksullukla geçti, maalesef ki o zamanlar sosyal devlet yoktu. Dolayısıyla devletten hiçbir yardım almadık. İlkokul dönemlerimi çok iyi hatırlarım. Yılda bir okul yönetimi ,fakir çocuklara eşofman yardımı yapardı. Bizleri bütün okulun önüne çıkartıp ifşa ederek yardımlar yapılırdı. Bizler bütün arkadaşlarımıza mahcup olurduk. Bu dönemleri yaşamış biri olarak, inanın yapılan yardımlarda çok hassas davranıyoruz. Genelde akşamları yardımlar yapılır. Yardım yaptığımız ailelerin komşuları görmesin diye. Çoğu yardım yaptığımız ailemiz bizi bile bilmez, kapının önüne koyar gideriz” dedi. Öğrencilere de destek verdiklerini belirten Gökçe, “Düzenli olarak hesabına para gönderdiğimiz farklı şehirlerde okuyan üniversiteli öğrencilerimiz var” dedi. 

“BUNA ÖZELLİKLE DİKKAT EDİYORUZ”
Ekibin her hangi bir dernek yada siyasi bir oluşuma bağlı olmadığının altını özellikle çizen Gökçe, “Kesinlikle gurubumuz hiçbir yere bağlı değildir. Ekibimizde her görüşten arkadaşlarımız vardır ama hiç biri siyasi partiye mensup değildir. Buna özellikle dikkat ediyoruz. Bizim ortak noktamız zorda kalmış insanlarımıza yardım eli uzatmak ve Devletimizin üzerinden yükü bir nebzede olsa almaktır” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum