Bakanlık Aydın’daki antik yol için devreye girdi

Bakanlık Aydın’daki antik yol için devreye girdi
 Muhabir
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aydın Karpuzlu’ya bağlı Tekeler Mahallesi’nden Alinda Antik Kenti’ne uzanan 2 bin 386 metrelik antik yolun bir kısmına beton dökülmesiyle ilgili açıklama yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, izinsiz uygulamanın kaldırılmasına karar verildiği duyuruldu.

Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Murat Tan'ın haberine göre, Aydın Karpuzlu’ya bağlı Tekeler Mahallesi’nden Alinda Antik Kenti’ne uzanan 2 bin 386 metrelik antik yolun izinsiz olarak sözde düzenleme amacıyla betonla kaplanması tepkilere yol açtı. Tarihi öneme sahip antik yoldaki izinsiz uygulamanın ulusal gündemde de yer etmesi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü konuyla ilgili kamuoyu duyurusunda bulundu. Duyuruda izinsiz uygulamayla ilgili olarak Karpuzlu Belediyesi ile iletişime geçildiği ve müze müdürlüğü denetiminde kaldırılmasına karar verildiği belirtildi.

bakanlik-aydindaki-antik-yol-icin-devreye-girdi-aydindaki-antik-yola-dokulen-beton-kaldirilacak-466978-512768f848dc913b483d1e2c67c52a66.jpg

KARPUZLU BELEDİYESİ İZİNSİZ UYGULAMAYI KALDIRILACAK

Yapılan duyuruda, “02.05.2024 tarihli bazı sosyal medya hesaplarında Aydın, Karpuzlu İlçesi, Antik Karya Yolu ile ilgili haberler yer almaktadır. Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 25.04.2024 tarihli kararı ile söz konusu alandaki izinsiz uygulamanın müze müdürlüğü denetiminde kaldırılmasına ve ilgili idarelerin uyarılmasına karar verilmiştir. Aydın Müze Müdürlüğümüzce ilgili belediye başkanlığı ile derhal iletişime geçilmiş olup izinsiz uygulamalar kaldırılacak ve kamuoyuna bilgilendirme yapılacaktır. Kültür varlıklarımızın korunmasında kurumumuzla aynı hassasiyet gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerine yer verildi.

bakanlik-aydindaki-antik-yol-icin-devreye-girdi-aydindaki-antik-yola-dokulen-beton-kaldirilacak-466978-949263539bfc8c5757d0dd586adb2d0e.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum