CHP’li vekiller zafer turunda Nazilli’ye geldi

CHP’li vekiller zafer turunda Nazilli’ye geldi
CHP Aydın Milletvekilleri CHP Nazilli İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Zafer turuna çıkan vekiller, ilçe örgütüne teşekkür etti.

Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Egemen Gülmüş'ün haberine göre, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız, Süleyman Bülbül ve Evrim Karakoz, Aydın’ın ilçelerini ziyaret ederek yerel seçim sonuçları nedeniyle belediye başkanlarını ve ilçe örgütlerini kutluyor.

Aydın merkezden başlayan zafer turu kapsamında Nazilli İlçe Başkanlığı’nı da ziyaret eden vekiller, örgüt üyeleriyle bir araya gelerek önümüzdeki süreçte yapılacakları anlattı. Programlarının sıkışıklığı nedeniyle tüm vekiller adına Bülent Tezcan açıklama yaptı. Aydın’daki sonucu değerlendirerek konuşmasına başlayan Tezcan, “Ne kadar güzel ki 17 ilçenin 13’ünü aldık, bir de büyükşehir 14. Ziyaret et et yetiştiremiyoruz. Hep böyle mutlu seçim sonuçları yaşayalım. Tek üzüntümüz 18’de 18 yapamamış olmak. Onu da önümüzdeki seçimde telefi edeceğiz.” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-05-02-at-18-07-47.jpeg

“SEÇMEN YATIRIM KREDİSİ VERDİ”

Nazilli’nin 30 yıl aranın ardından kazanılmasına dikkat çeken Tezcan, yerel seçimlerin CHP için önemini dile getirdi. Seçim sonuçlarının bir zafer olmadığını belirten Tezcan, “Nazilli’yi yıllar sonra yeniden kazandık. Aslında bir önceki seçimde Nazilli’nin yarısını almıştık. Nazilli Millet İttifakı’na desteğini göstermişti. O gün ittifakın gerekliliklerini biz yerine getirdik. Bugün başka bir ittifak ihtiyacı duydu. Bunun adı da Türkiye İttifakı. Bu ittifak seçmende karşılık buldu ve Türkiye’nin en başarılı partisi olduk. 47 yıl sonra CHP ilk defa birinci parti oldu. Yine AK Parti kurulduğu günden bu yana ilk defa yenilgiyi tattı ve ikinci parti oldu. Bunlar önemli sonuçlar. Bu sonuçları bilerek yol yürüyeceğiz. Ama bu sonuçlar bizi şımartmayacak. Bu bir zafer değil, bu bir güçlü toplumsal destek. Bir yetki almak. Bu durumu genel başkanımız bir kredi olarak yorumluyor. Vatandaş bize bir kredi verdi ama bu tüketici kredisi değil, yatırım kredisi. Bizim amacımız sadece bu seçimleri kazanmak değildi. Sadece genel seçimleri kazanmak da değil. Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak gibi büyük bir hedefimiz var önümüzde bu hedefe daha yakınız ve inşallah bunu birlikte başaracağız. Önümüzdeki seçim bu hedefi yakalayabilmenin bir eşiği sadece. Ve şimdi o eşiğe çok yakınız. Aldığımız oyların tamamı bizim oylarımız değil bunu biliyoruz. Şımarmayacağız derken bunu kastediyorum. Türkiye ittifakı önerdik, seçmen destek verdi. Şimdi seçmeni hayal kırıklığına uğratmama gibi bir görevimiz var.” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-05-02-at-18-07-47-2.jpeg

"İSRAF KESİLECEK"

Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tezcan, borçlu belediyelere yeni seçilen başkanların hizmet üretme konusunda başvuracakları yöntemi şu şekilde açıkladı; “İsraf düzeni belediyelere de hakim olmuş. Bizim başkanlarımız bu israfı durduracak. Bizim başkanlarımız şikayet değil iş üretir. Sadece israfı kesmek, belediye bütçesine ciddi bir rahatlama yapacak. İkincisi rant kapılarını kapatacak. Bir avuç zengini zengin etme durumu yok bizim başkanlarımızın. Tetik başkanın Nazilli’de bir kişiyi bile zengin etmek için ne ahlakı var, ne inancı var ne tutumu var. Tüm başkanlarımız bu şekilde. İsrafı kesip kentin kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak hizmet üreteceğiz. Bunun örneklerini daha önce yaşadık.”

whatsapp-image-2024-05-02-at-18-07-47-1.jpeg

"ERKEN SEÇİM GÜNDEMDE YOK"

Erken seçim iddialarına da açıklık getiren Tezcan, “Toplum bizden seçim istemiyor. Toplum bize hemen seçime gitmek için oy vermedi. Tüketici kredisi değil yatırım kredisi sözü tam da bunu anlatıyor. Zaten seçmenin gündemi seçim olursa onu bize söyletirler. Bizim toplumun gündeminde olmayan bir şeyi siyasetin gündemine taşımamız doğru değil. Yoksulluğun, işsizliğin, temel sorunların bu kadar yakıcı bir şekilde hissedildiği bir seçimde seçmen iktidara ihtar vermişken yetki verdiklerinin ne yapacağını görmeyi bekliyorken seçim gündemi yaratmak seçmenin gündeminden uzaklaşmak demektir. Seçmen iki şey bekliyor, iktidarın ihtarını duyup duymadığına bakacak. Bir de oy verdiği başkanlar ne kadar hizmet yapacak bunu görmek istiyor.” dedi.

whatsapp-image-2024-05-02-at-18-07-48.jpeg

NAZİLLİSPOR’DA ŞİKE İDDİASI

Nazillispor’un küme düşmemek için çıktığı Ankaraspor karşılaşmasında şike yapıldığı iddiasıyla ilgili soruya yanıt vermekten kaçınan Tezcan, “Süleyman vekilimiz gerekli açıklamaları yaptı. Onların açıklamasının üzerine bir şey söylemek bize düşmez.” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.