Bir hafta sonra 2022 yılına hep birlikte veda edeceğiz. 2023 yılını karşılayacağız. Peki 2022 yılı bize ne öğretti? Bize neler kattı? Ne kararlar aldık? Hangilerini uygulayabildik? 2022 yılının diğer yıllardan farkı ne oldu? 2020 ve 2021 yılında yaşadığımız kovid-19 gibi felaketleri tekrar yaşadık mı vs vs vs. yılların kişisel tecrübe olduğuna inanan biriyim. Tüm toplumu ilgilendiren olayların dışında bireysel yaşadığımız olayların da hayatımıza etkisi büyük oluyor.

Kişisel olaylar kişisel tecrübe kazandırır. Yeniz vizyon ve misyon yükleyebilir. Yeni kararlarla hayat yolundaki adımlarınızı güçlendirebilir. Yeter ki yaşadığınız ve yaşayacağınız olaylardan bir ders çıkarmayı öğrenin. Her olaya at gözlüğü takarak bakmayın ya da gözü kör yaşamayın. Duygularınızı mutluluklarınızı zirvede yaşayıp bazı şeyleri göz ardı etmeyin.

2023 yılında kendi öz mutluluğunuzu sağlamak amaçlı yeni dönem noktaları seçin. Hapsolmayın. Günü kurtarmaya çalışırken bir sonraki günün kötü geçmesini sağlayacak işlere girişmeyin.

Hayatınıza yeni anlamlar katın. Sevin sevilin. Bu çevrenizdekiler tarafından da fark edilecektir. 2023 yılı buna da yaradı dedirttim. Bireysel mutluluk toplumsal mutluluğa dönüşebilir.

DİĞER YAZILARI