Aydın Hedef Gazetesi'nden Zeynep Özge Çümlek'in haberine göre; 2026 yılına ilişkin Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu, (TBMM) Genel Kurulu’nda yapılan oylama sonucunda 320 milletvekilinin oyuyla kabul edilerek yürürlüğe girdi. Genel Kurul’daki bütçe maratonu, son oturumların tamamlanmasıyla sona erdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekilleri ise bütçe teklifine karşı çıkan milletvekilleri arasında yer aldı. Oylamada “hayır” oyu kullanan CHP Milletvekilleri, sonrasında yaptıkları paylaşımlarda 2026 bütçesine yönelik sert eleştirilerde bulundu.

“KABUL ETMİYORUZ”

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, söz konusu bütçenin toplumun büyük bir bölümünü görmezden geldiğini savunarak, “Geçimini emeğiyle sağlayan milyonları; gençleri, emeklileri, çalışanları, kamu görevlilerini ve esnafı yok sayan saray bütçesine karşı durduk. Bu anlayışı kabul etmiyoruz ve mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

2026 bütçesi TBMM’de kabul edildi! CHP Aydın milletvekillerinden ret oyu

“BU FAİZ BÜTÇESİNE RET OYU VERDİK”

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz ise, “TBMM’de 14 gün süren bütçe görüşmeleri tamamlandı. Milletin emeğini, alın terini, umudunu har vurup harman savuran; Çiftçiyi, hayvancıyı, esnafı, emekliyi, emekçiyi, asgari ücretliyi görmeyen; Gençlerimizin ve evlatlarımızın geleceğini çalan; Fakirden alıp zengine veren; İçinde millet olmayan bu faiz bütçesine “RET” oyu verdik. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında milletimizin refahı memleketimizin kalkınması için bütçe yapacağız” ifadelerine yer verdi.

2026 bütçesi TBMM’de kabul edildi! CHP Aydın milletvekillerinden ret oyu

Aydın Şehir Hastanesi’ne ring seferleri başladı
Aydın Şehir Hastanesi’ne ring seferleri başladı
İçeriği Görüntüle

“HAYIR DİYORUZ”

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ise, “TBMM Genel Kurulu'ndayız. 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinin son gününde halkın sesi olmaya devam ediyoruz. Bu bütçe; Yoksulu daha da yoksullaştırıyor, zengini daha da zenginleştiriyor, adaletsizliği büyütüyor. Halk için, adalet için, emeğin hakkı için bu bütçeye hayır diyoruz” dedi.

2026 bütçesi TBMM’de kabul edildi! CHP Aydın milletvekillerinden ret oyu

Kaynak: HABER MERKEZİ