Muş Kırköy'de ikamet eden Rüstem Balık (86), yaklaşık 50 yıl önce geçirdiği mide rahatsızlığının ardından yemek yiyememeye başlarken, beslenme alışkanlığında büyük bir değişikliğe gitti. O günden bu yana günde yalnızca 2 gofret yiyip çay içen Balık, görenleri şaşkına çeviriyor.
YAŞADIKLARINI ANLATTI
Mide rahatsızlığı geçirmesinin ardından yemek yiyemediğini, yaklaşık yarım asırdır günde 2 gofret ve çayla ayakta kaldığını dile getiren Balık, "86 yaşındayım. Askerden geldikten sonra mide rahatsızlığı nedeniyle yaklaşık 50 yıldır yemek yiyemiyorum. Yiyebildiğim tek şey çay ve gofret. Bu evde tek başıma kalıyorum, yanımda kimse yok. Geceleri de sobanın başında oturup çay içiyorum." ifadelerini kullandı.

"BİZLER HAYRETLE İZLİYORUZ"
Rüstem Balık'ın yeğeni Hüseyin Dinçer ise yıllardır şaşkınlık içinde olduklarını belirterek, şunları kaydetti: "Rüstem Balık benim öz dayımdır. 50 seneden beri çay ve gofret dışında hiçbir şey yiyip içmiyor. Çay ve gofretle nasıl yaşadığını bizler de hayretle izliyoruz. Cenab-ı Allah’ın takdirinden başka bir şey değil."

"NASIL YAŞADIĞINI ANLAMIYORUZ"
Dayısının enerji kaybı yaşamadığını vurgulayan Dinçer, "50 senedir hiç ekmek bile yememiştir. 'İnsan bir gün bir şey yemese nasıl yaşar?' anlamıyoruz. Onun bu şekilde yaşaması bambaşka bir durum. Şimdi yokuşa vursa dağa çıkar. Hiçbir şey yemediği halde hâlâ yürüyüp tırmanabiliyor. Bu takate, bu kuvvete bakınca insanlar gerçekten hayret ediyor." dedi.





