Astıma şifa için kozalak reçeli üretti

Astıma şifa için kozalak reçeli üretti

Nazilli'de ilçesinde kızının ilaç alerjisine şifa bulmak için 5 yıl önce doğal ürünlerden çeşitli reçeller yapan Nilgün Özkurt, yaptığı kozalak reçelinin astım hastalığına iyi gelmesi ve yoğun ilgi görmesi üzerine KOSGEB desteği ile seri üretime geçti.

A+A-

ABDURRAHMAN FIRAT'IN ÖZEL HABERİ- Nazilli’de yaşayan iki çocuk annesi ve 47 yaşındaki Nilgün Özkurt, kızının hastalığına çözüm ararken yapmış olduğu reçel çeşitleri, geçim kaynağı oldu. Dağlarda zor şartlarda kesilen ağaçlardan taze çam kozalakları toplayan ve reçel yapıp ekonomiye kazandıran Nilgün Özkurt’un en büyük destekçisi eşi Murat Özkurt oldu.

İHTİYACA CEVAP VEREMEZ DURUMA GELDİM
Özkurt, 5 yıl önce evinde küçücük tenceresinde kesilmiş karaçam ağaçlarından toplamış olduğu kozalakları 12 saat kaynatıp günde 10 kavanoz reçel yapıyordu. Kozalak reçelini komşularına da veren Özkurt, astım hastası çocukların sağlığına kavuşmasıyla birlikte ürünün şifası dilden dile dolaşarak talep kısa sürede arttı. Süreci anlatan Özkurt, “Ben bu işe evde küçük bir tencereyle ilk başladım. Günlük 10 kavanoz yapıyordum. Sonra talep artınca ihtiyaca cevap veremez duruma geldim. Çünkü evdeki tencereyle talebi karşılamam mümkün değildi. Yeterince sermayem yoktu. Tarım ve Orman Müdürlüğünden kozalak toplamak için izin istedim. Kesilen ağaçların kozalaklarını toplayıp reçelini yapıp ekonomiye kazandırmak için işi büyütmeye karar verdim” ifadelerini kullandı.

KOSGEB DESTEĞİYLE İŞİNİ BÜYÜTTÜ
Evindeki küçük tenceresi ile talebi karşılayamayınca Özkurt, KOSGEB’den hibe desteği alıp işini büyütmek için proje hazırladı. Özkurt’un hazırladığı proje KOSGEB tarafından kabul edilince ilk önce kendisini bir iş yeri buldu. Daha sonra doğal gaz bağlayan Özkurt, KOSGEB’den aldığı destekle 12 saat kozalak kaynatabileceği ocaklar ve tencere gibi ekipmanlar alıp iş yerine yerleştirdi.

KOSGEB SAYESİNDE KABUĞUMU KIRDIM
Küçük bir tencere ile başladığı kozalak reçeli yapımını KOSGEB desteği ile büyüterek günde 10 kavanoz yerine 1000 kavanozluk üretim kapasitesine kavuştuğunu aktaran Özkurt, “Aynı anda yüzlerce kilo kozalağı kaynatıp kavanozluyorum. İlk başta 10 tane kavanoz alırken şu anda paletle alıyorum. KOSGEB desteğiyle aldığım bu ekipmanlara yakında yenilerini de ekleyeceğim. Gıda kurutma fırını alacağım. KOSGEB sayesinde kabuğumu kırıp Nazilli’nin sınırlarını aşıp dünyaya açıldım. Müşterilerim benden aldıkları kozalak reçelini yurt dışına gönderiyor. KOSGEB beni daha ileri noktaya taşıdı. Fuarlara katılıyorum. Kredi çekip işimi daha da büyütmek istiyorum. Allah razı olsun devletimizden” dedi.

astim-hastaligi-icin-kozalak-receli-uretti-147259-26f38897cea933f154d7c5972606a3cc.jpgastim-hastaligi-icin-kozalak-receli-uretti-147259-76ed05df9057ed5f0c1ee83d1bd9fc76.jpgastim-hastaligi-icin-kozalak-receli-uretti-147259-d99a97025777b9eca60fbf071f6f0db9.jpgastim-hastaligi-icin-kozalak-receli-uretti-147259-edfac45191ab9fc6526248cabfb3ad4e.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum