Avcılar yangınla mücadelede göreve hazır

Avcılar yangınla mücadelede göreve hazır
ABONE OL
Kuşadası Avcılar Kulübü, yurdun dört bir yanını saran yangınlarla ilgili verilecek görev için hazır olduklarını açıkladı.  

Kuşadası Avcılar Kulübü Başkanı Çağatay Aynalı, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde meydana gelen yangınlarla ilgili açıklama yaptı. Çıkan yangınlarla mücadele konusunda, doğa bekçileri olarak, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine destek vermeye hazır olduklarını aktaran Aynalı, “Eşzamanlı yangınların söndürülmesi çalışmalarında, devletimizin gerek asayiş yönüyle, gerekse ilgili kurumlarıyla azami gayret sarf ettiklerini takip etmekteyiz. Bu yaşadığımız sıra dışı olayı, toplumsal birliktelik ve milli şuur ile göğüslemeli, kanaatimizce de, sabotaj ihtimalinin kuvvetle muhtemel olduğu bu felakette, gerek sivil toplum kuruluşları, gerekse hassasiyet sahibi vatandaşlık görevi bilinci ile ‘kolluk kuvvetleri ve ilgili kurumlara yardımcı olunmalıdır’ görüşündeyiz.” dedi. 

“VERİLECEK GÖREVE HAZIRIZ”
Yangınlarla mücadele konusunda kendilerine verilecek göreve her an hazır olduklarını kaydeden Aynalı, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Ülkemizde avcılıkla iştigal eden, sürdürülebilir avcılığın teminatı ve doğanın bekçileri olan yaşadıkları bölgede araziye hakim yüzbinlerce avcının Kuşadası'ndaki temsilcileri olarak üzerimize düşen görevlere hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz. Ülkemizde bir daha böyle bir felaketin yaşanmasının önüne geçilmesi adına, ilgili kurumlarla dirsek temasında çalışmaya gerekirse Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunlarının müsaade ettiği ölçüde, sivil inisiyatif olarak, vardiyalı gönüllü doğa nöbetleri tutmaya da hazır olduğumuzun özellikle bilinmesini istiyoruz.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.