Ağustos ayının sonlarına yaklaşılmasıyla birlikte 2026-2027 yılı okul heyecanı başladı. Bu kapsamda okul servis ücretlerine yapılacak olan zam velilerin merak konusu oldu. Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde okul servis ücretlerine ilişkin zam talebi gündem maddesi olarak yer aldı. Meclis toplantısında görüşülen gündem maddesinin, yapılan oylama sonucunda oy birliğiyle komisyona devredilmesine karar verildi. Konuya ilişkin Aydın Hedef Gazetesi’ne açıklamada bulunan Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, zam oranına ilişkin nihai kararın komisyon toplantısının ardından gerçekleştirilmesi beklenen ikinci oturumda netleşeceğini bildirdi.

‘’Yüzde 30 Zam Bekliyoruz’’
2026-2027 öğretim yılı servis ücretlerine ilişkin tahminlerini paylaşan Özmeriç, “Aydın Büyükşehir Belediyesi önergeyi komisyona devretti. Komisyondan çıkacak kararı bekliyoruz. Ardından gerçekleştirilecek ikinci oturumun sonucuna göre ücretlerdeki artış oranı netlik kazanacak. Bizim tahminimizce yüzde 30-40 arası bir zam yapılmasını öngörüyoruz” dedi.
Aydın’da 2025-2026 eğitim-öğretim döneminde okul servis ücretleri 0-10 kilometre için devlet okullarında aylık 2 bin 150 TL, özel okullarda ise 2 bin 288 TL olarak uygulanırken 10 kilometrenin üzerindeki her kilometre için ise 31,50 TL ek ücret alınıyordu. Servis ücretlerine yüzde 30 zam yapılması halinde devlet okullarında 2 bin 795 TL, özel okullarda ise 2 bin 974 TL seviyesine çıkması beklenirken 10 kilometre üzerindeki her kilometre için uygulanacak ücretin de 40,95 TL olacağı öngörülüyor.
Zam oranının komisyon toplantısından sonra yapılan oturumda netleşmesi bekleniyor.





