Aydın Hedef Gazetesi'nden Betül Ulaşzade'nin haberine göre; Yaklaşık 7 yıldır esnaflık yapan Fuat Aydın, bayram öncesinde tezgahında yaşanan yoğunluğa dikkat çekerek en fazla talep gören ürünlerden söz etti. Kot pantolon satışı gerçekleştiren Aydın, bayrama özel olarak ürünlerin fiyatlarında yüzde 40 oranında indirim yaptığını aktardı. Kadın ve erkek müşteri fark etmeksizin en fazla bol kesim açık renk pantolonların talep gördüğünü belirten Aydın, ekonomik krizle birlikte vatandaşın mağazalarda alışveriş yapamaz hale geldiğini ve bu sebeple önceki yıllara nazaran pazardaki yoğunluğun arttığını dile getirdi.

Aydın’da bayram alışverişinde salaş pantolon furyası

“CİDDİ İNDİRİMLERE GİTTİK”

Bayram dolayısıyla müşteri oranının yüzde 70 arttığını belirten Aydın, “Bizim işimiz kot üzerine, hem kadın hem de erkek ürünleri satıyoruz. Bu bayram öncesinde özellikle hem kadınların hem de erkeklerin tercih ettiği 'baggy' kesim modeller çok ilgi görüyor. Müşterilerimiz için güzel bir bayram kampanyası hazırladık ve fiyatlarda ciddi indirimlere gittik. Normalde 500 liraya sattığımız ürünleri bayram dolayısıyla 300 liraya, 700 liralık baggy kesimleri 450 liraya, 600 liralık likralı modelleri ise 400 liraya kadar düşürdük. Mağazalara göre çok daha uygun fiyatlı olduğumuz için insanlar bizi tercih ediyor. Asıl yoğunluğu ve izdihamı geçen hafta yaşadık. Normalde günde 50 kişi uğruyorsa geçen hafta bu sayı 150-200 kişiye kadar çıktı” dedi.

Aydın’da bayram alışverişinde salaş pantolon furyası

Aydın Tabip Odası’ndan ‘Bıçak Parası’ suçlamalarına açıklama geldi
Aydın Tabip Odası’ndan ‘Bıçak Parası’ suçlamalarına açıklama geldi
İçeriği Görüntüle

“İNSANLAR MECBUREN PAZARA YÖNELİYOR”

Ürünlerin renk tercihlerinde mevsimlerin de etkisi olduğunu aktaran Aydın, “Vatandaş son günlere bırakmak istemedi ama bu hafta da bayram öncesi olduğu için satışlar yine iyi gidiyor. Mevsim yaza döndüğü için müşterilerimiz en çok buz mavisi, fıstık yeşili, krem ve bej gibi açık renkleri tercih ediyor. Kışın daha çok koyu renklere talep olsa da şu an daha çok açık renklere yöneliyorlar. Doğrusunu söylemek gerekirse geçen sene 'pazarlar bitti' diyorduk ama bu ekonomik kriz nedeniyle bu sene pazarlara tekrar büyük bir akın başladı. İnsanlar bütçesine göre giyinmek için mecburen pazara yöneliyor. Biz esnaf olarak işlerin açılmasından memnunuz; gönül ister ki ekonomi daha iyi olsun ama neticede bütün esnafın tezgahında iş olsun isteriz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ