Aydın'da TOKİ başvuruları bitti

Aydın'da TOKİ başvuruları bitti
ABONE OL
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’nın Aydın’da, Söke ve Efeler’de yapacağı 400 konut için yaklaşık 8 bin başvuru yapıldı. 

MURAT TAN'IN ÖZEL HABERİ- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 100 bin sosyal konut için 1 milyon 137 bin 982 başvuru yapıldığını, kuraların şubat ayında çekileceğini duyururken, Söke’de yapılacak 200 TOKİ konutu için 2 bin 464, Efeler’deki 200 konut içinse 5 bin 438 kişinin başvuruda bulunulduğu öğrenildi. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen ve her yıl yapılması planlanan TOKİ 100 bin konut projesinde başvurular sona erdi. Başvuruların sona ermesinin ardından vatandaşlar, ‘TOKİ kuraları ne zaman açıklanacak’ sorusuna yanıt ararken beklenen açıklama Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık, kuraların Şubat ayında çekileceğini duyururken Aydın’da da konut sahibi olmak isteyen başvuru sahibi 8 bine yakın vatandaş için heyecanlı bekleyiş başladı. 

KURA ÇEKİLİŞ YERİ DAHA SONRA AÇIKLANACAK 
Öte yandan ‘Hak Sahibi Belirleme Kurası’nın noter huzurunda idare yetkilileri denetiminde gerçekleştirileceği belirtilirken, kuralarla ilgili yapılan duyuruda maddeler halinde bilgilendirmede de bulunuldu. Yapılan bilgilendirmeye göre;

1)    Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının yüzde 10’u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.
2)    2) “En Az yüzde 40 Engelli Vatandaşlara” konut sayısının yüzde 5’i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.
3)    3) Diğer konut alıcı adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura çekiliş yeri ve programı daha sonra açıklanacaktır.
4)    4) Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren beş iş günü sonrasında Başvuru yapılan Bankanın yetkili Şube’lerinden geri alabilecektir. 
5)    5)Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra İdarece belirlenecek tarihte “Konut Belirleme Kurası” çekilecektir.
6)    6) İhale sonrası konut sayılarında azalma olması durumunda konut belirleme kurası ile birlikte ilk kurada belirlenen hak sahipleri arasından konut sayısı kadar hak sahibi belirleme kurası çekilecektir.


TOKİ PEŞİNAT NE ZAMAN ÖDENİR? 
Türkiye'nin dört bir yanında konut üretimi yapan TOKİ peşinat ödemeleri projeden projeye değişiklik göstermektedir. Peşinatlar, sözleşme sırasında aracı bankaya yatırılıyor, ödemeler de projenin sözleşme imzalama tarihini takip eden aydan itibaren başlıyor. TOKİ 100 bin konut projesinde peşinat ödemeleri ise, şu şekilde gerçekleşmektedir: Satış fiyatının yüzde 10’u peşin (Başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar), kalan tutarın tamamı aylık yüzde 0.49 oran ve 240 ay vade ile ödenecektir. (T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından konut alıcılarına kredi kullandırılacaktır.) Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır. Projenin yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde, başvuru bedeli belirlenecek geri ödeme takvimi çerçevesinde en kısa sürede faizsiz bir şekilde iade edilecektir.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.