Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, kararın çiftçileri zor duruma sokacağını haftalardır düzenlenen DSİ toplantılarında dile getirdiklerini belirtti. Son yağışlarla birlikte barajlardaki doluluk oranının artmasının çiftçiye umut verdiğini söyledi.

“YAĞIŞLAR UMUT OLDU”

Tanyeri, yaptığı açıklamada, “Yağışlar olunca son günlerde barajlarda bir umut oldu. Bahar yağmuru çiftçinin son umudu oldu. DSİ ile son bir toplantı yaptık ve bu yüzde 50 kararından vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdik. Şu anda devam eden yağışlar barajları da bir nebze olsun doldurdu. Bu taleplerimizi DSİ’ye ilettiğimizde kabul ettiler ve kararın kalkması Sayın Valimizin onayına kaldı. Önümüzdeki günlerde valimizin onayıyla yüzde 50 sulu tarımdan vazgeçip barajlardan sulama yapılacak. Valimiz onaylamazsa yüzde 50 sulu tarım devam edecek” dedi.

Aydın’daki yağışlar umutları yeşertti

“PAMUKTAN VAZGEÇME ŞANSIMIZ YOK”

Söke’de pamuğun hayati bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Tanyeri, “Bizim ilçemizde pamuk çok önemli, pamuktan vazgeçme şansımız yok. Pamuğun başkenti Söke. Bizim ilçemizde alternatif ürün şansımız maalesef yok. Pamuğa elverişli topraklarımız var. Söke pamuk üretmeye hazır hale geldi diyebilirim, bu kararla. Biz ülkemiz için üretmeye devam edeceğiz. Gözler valilik onayında şu anda” ifadelerini kullandı.

Belediye kadın işçileri işten çıkardı! Topluca Ankara'ya yürümeye başladılar
Belediye kadın işçileri işten çıkardı! Topluca Ankara'ya yürümeye başladılar
İçeriği Görüntüle

“KARARI NASIL OLACAK MERAK EDİYORUZ”

Söke’nin Bağarası Mahallesi’nde yaşayan ve 30 dönümlük arazisinde pamuk üretimi yapan çiftçi Nihat Karayiğit de su kısıtlamasının küçük üreticiyi zor durumda bırakacağını belirtti. Karayiğit, “Söke’nin Bağarası Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Ektiğim 30 dönümlük bir arazim var. Yüzde 50 su verilmesi bize zarar verecek olan bir durum. Bizim ilçemizde pamuk ekmenin büyük bir önemi var. Küçük çiftçi için bu yüzde 50 kararının kaldırılması gerekiyor. Sayın Valimiz bu kararı nasıl verecek, merak içerisindeyiz. Mümkünse bunun bir an önce kaldırılması lazım” diye konuştu. 

Aydın’daki yağışlar umutları yeşertti

Muhabir: MÜZEYYEN DAMLA GÜMÜŞ