Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Murat Tan'ın haberine göre; Aydın Ses Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Akgül ile Dijital Gaste Genel Yayın Yönetmeni Veysel Karahan'ın da eşlik ettiği ziyarette Akgün, daha sonrasında Müdür Poyraz ile birlikte Malatya’da kurulan basın konteynır bölgesini ziyaret etti.

Whatsapp Image 2025 05 21 At 14.36.20

Depremzede gazeteciler ile bir araya gelen Aydınlı medya temsilcileri, depremin ardından sektörün son durumu ve basın mensuplarının karşılaştığı zorluklar hakkında bilgiler aldı. Bölgede çözülmesi gereken sorunların olduğu ve basın mensuplarının bina talebi olduğu gözlemlenirken, Müdür Poyraz depremin yaralarının sarılması noktasında da BİK olarak ellerinden gelen desteği sağladıklarını belirtti.

Whatsapp Image 2025 05 21 At 14.36.21 (1)

AKGÜN DAYANIŞMANIN ÖNEMİNİ VURGULADI

Depremzede meslektaşlarına işlerinde kolaylıklar dileyen Aydınlı medya temsilcileri, dayanışma mesajlarını ileterek moral desteği verdi. Ziyaret sırasında, depremzede gazetecilerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekilirken, sektörün toparlanma sürecinde ihtiyaç duyduğu destekler üzerine de fikir alışverişinde bulunuldu. Aydın Hedef Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bülent Akgün, “Meslektaşlarımızın yaşadığı zorlukları yerinde görmek ve yanlarında olduğumuzu hissettirmek bizler için önemli. Basın sektörü, toplumun sesi olmaya devam ederken, bu tür dayanışmalarla daha da güçlenecektir” dedi.

Whatsapp Image 2025 05 21 At 14.36.21

"HEPİMİZİN ORTAK SORUMLULUĞU"

Aydın Ses Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Akgül ise, deprem bölgesindeki gazetecilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Basın mensuplarımızın bu zor günleri dayanışma ile aşacağına inanıyoruz. Onların sesini duyurmak, hepimizin ortak sorumluluğu” diye konuştu. Dijital Gaste Genel Yayın Yönetmeni Veysel Karahan da, dijital medyanın bölgedeki gelişmeleri aktarmada önemli bir rol oynadığını ifade ederek, yerel basının ayakta kalması için daha fazla desteğe ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Aydın medyası Müdür Poyraz'ı unutmadı! Akgün'den Müdür Poyraz'a ziyaret
Aydın medyası Müdür Poyraz'ı unutmadı! Akgün'den Müdür Poyraz'a ziyaret
İçeriği Görüntüle

Ziyaretin sonunda, Basın İlan Kurumu Malatya Müdürü Poyraz, Aydınlı gazetecilere teşekkür ederek, “Bu ziyaret, meslektaşlarımız arasında köprü kurarak dayanışmamızı daha da güçlendirdi. Hep birlikte, sektörümüzü daha iyi günlere taşıyacağız” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi