CHP Nazilli Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kemal Koç'un geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabından yaptığı ve Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik'i hedef aldığı değerlendirilen paylaşım, parti içinde tartışma yarattı. CHP Nazilli İlçe Başkanı Sema Aslıhan Ökmen, parti içi görüşlerin sosyal medya yerine partinin yetkili kurullarında dile getirilmesi gerektiğini belirterek Koç’un paylaşımına tepki gösterdi. Yaptığı açıklamada, CHP'nin kritik bir süreçten geçtiğini belirten Ökmen örgütün enerjisinin iç tartışmalara değil, halkın umudunu büyütmeye ve iktidar yürüyüşüne harcanması gerektiğini ifade ederek başkanı olduğu ilçe örgütünün gençlik kolları başkanı Koç’a destek vermezken ekstra olarak eleştirdi.

Kendilerini Desteklemeyen Başkan Ökmen’e Sahip Çıktılar (2)

Ökmen’in Görevden Alınmasına Tepki Verdi

Aradan geçen birkaç günün akabindeyse Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısındaki kararla CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı başta olmak üzere birçok ilçe başkanı, kadın kolları başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve yönetimi de görevden alındı. Tepki açıklamaları birer birer gelirken kararla ilgili yazılarda görevine son verilen kişilere teker teker gönderildi. Bu esnada geçtiğimiz hafta Ökmen’in destek vermediği Koç’tan dikkat çekici bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabından Ökmen’in görevden alınmasına ilişkin paylaşımda bulunan Koç, karara karşı gelerek Ökmen’e sahip çıktı. Alınan kararın örgüt iradesini yok saydığını savunan Koç, süreci 'örgüt iradesini hiçe sayan siyasi bir operasyon' olarak nitelendirdi.

Kendilerini Desteklemeyen Başkan Ökmen’e Sahip Çıktılar (3)

“Teslim Alabileceklerini Zannedenler Yanılıyor”

Örgüt iradesinin masa başından alınmayacağını belirten Koç, “Nazilli İlçe Başkanımız Sayın Sema Aslıhan Ökmen ve ilçe yönetim kurulumuz, örgüt iradesini hiçe sayan siyasi bir operasyonla görevden alınmıştır. Bu kararın ne örgüt vicdanında ne de halkın hafızasında en ufak bir meşruiyeti yoktur. Çünkü bu karar, demokratik iradenin değil; sarayın gölgesinde siyaset yapmayı alışkanlık hâline getirmiş AKP'nin butlan kollarının eseridir. Sarayın aparatları, talimatla siyaset yapanlar ve örgüt iradesini masa başında teslim alabileceklerini zannedenler büyük bir yanılgı içindedir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin örgütleri ne korkuyla teslim alınır ne de siyasi mühendislik hesaplarıyla susturulur” ifadelerine yer verdi.

“Siyaset de Tarih de Bunların Hesabını Sorar”

Ne pahasına olursa olsun boyun eğmeyeceklerini belirten Koç, “Bilinmelidir ki AKP'nin Nazilli butlan kollarının ne Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli Örgütü'nde ne de Nazilli halkı nezdinde en ufak bir karşılığı, itibarı ve geçerliliği yoktur. Onların varlığı yalnızca günü kurtarmaya yöneliktir; bizim mücadelemiz ise halkın iradesine ve partimizin köklü değerlerine dayanmaktadır. Alınan bu kararların tamamı tarihin hafızasına kaydedilmektedir. Kimlerin örgüt iradesinin yanında durduğu, kimlerin sarayın gölgesine sığındığı, kimlerin siyasi hesaplar uğruna partimizin emeğini yok saydığı, kimlerin net ve dik bir duruş sergilediği, kimlerin ise "ne şiş yansın ne kebap" mantığıyla hareket ettiği tek tek not edilmektedir. Gün gelir, bu defterler açılır; siyaset de tarih de bunların hesabını sorar. Bizler dün olduğu gibi bugün de örgütümüzün iradesinin yanındayız. Hiç kimsenin makamı, unvanı ya da siyasi hesabı, Cumhuriyet Halk Partisi'nin örgüt iradesinden büyük değildir. Ne pahasına olursa olsun boyun eğmeyeceğiz. Susmayacağız. Teslim olmayacağız” ifadelerini kullandı.

“Üyeleri Ökmen’in Yanında Olmaya Çağırdı”

Öte yandan hesabından ikinci bir paylaşım yapan Koç, Ökmen’in ilçe başkanlığında gerçekleştireceği basın açıklaması için çağrıda bulunarak, “Hak, hukuk ve demokrasi mücadelemize sahip çıkmak; mutlak butlan girişimine ve iktidar iş birlikçilerine karşı birlikte durmak için tüm partililerimizi, yol arkadaşlarımızı ve hemşehrilerimizi bugün saat 18.00’de İlçe Başkanlığımıza davet ediyoruz. Kurtuluş yok tek başına; ya hep beraber ya hiçbirimiz!” ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Onur Erkin