Siyah-beyazlı formayla A takıma kadar yükselen 25 yaşındaki file bekçisi, kulüple yollarını ayırmaya hazırlanıyor. İngiliz ekibi Hull City ile masaya oturan oyuncunun kısa süre içinde adaya giderek sağlık kontrolünden geçmesi bekleniyor. Resmi imzalar atılana kadar son kulübü Beşiktaş olarak kayıtlarda geçen kalecinin durumu, Serdal Adalı ile yapacağı son görüşmenin ardından tamamen netleşecek.

ERSİN DESTANOĞLU KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

1 Ocak 2001 tarihinde İstanbul Gaziosmanpaşa'da doğdu. Futbola 11 yaşında Bayrampaşa altyapısında adım attı. Sadece bir sezon sonra Beşiktaş'ın altyapısına geçti. 2013 ile 2017 yılları arasında siyah-beyazlıların genç takımlarında ter döken Ersin, 8 Eylül 2017'de kulübüyle profesyonel sözleşme imzaladı. 25 yaşındaki file bekçisi, alt yaş kategorilerinde gösterdiği başarılı performansla kısa sürede A takımın yolunu tuttu.

ERSİN DESTANOĞLU'NUN BEŞİKTAŞ KARİYERİ NASIL GEÇTİ?

Genç kaleci 2018-2019 sezonunda 19 Yaş Altı Elit Gelişim Ligi'nde 18 maça çıktı. Alman kaleci Loris Karius'un takımdan ayrılmasıyla Haziran 2020'de birinci kaleci eldivenlerini devraldı. Süper Lig'deki ilk profesyonel sınavını 13 Haziran 2020 tarihinde 2-1 kaybettikleri Antalyaspor deplasmanında verdi. 2020-2021 sezonundan itibaren Beşiktaş kalesini düzenli olarak korudu. Bu sezon çıktığı 29 maçta ağlarında 29 gol gördü, 10 karşılaşmada ise kalesini gole kapattı. Milli formayı da terleten oyuncu; U16, U17, U18, U19 ve U21 takımlarında toplam 23 maça çıktı.

ERSİN DESTANOĞLU HANGİ TAKIMA TRANSFER OLUYOR?

Sözleşmesini yenilemeyen yetenekli kaleci, İngiltere Championship takımlarından Hull City ile temaslarını sürdürüyor. Taraflar arasındaki transfer görüşmeleri son aşamaya geldi. Beşiktaş cephesinde ise Serdal Adalı, oyuncuyla yapacağı son görüşmede kalmak istemesi halinde kendisine yeni bir sözleşme sunacak. Yönetimin genç kaleciye takımda kalması yönünde bir baskı yapmayacağı ifade edildi. Kulüp bir yandan Ersin'in olası ayrılığına karşı kaleci arayışlarını hızlandırdı. Siyah-beyazlı ekibin gündemine gelen isimler arasında Muhammed Şengezer yer alıyor.

Muhabir: Haber Merkezi