Dilek Özen

Dilek Özen

Yazar
Yazarın Tüm Yazıları >

HAVUÇ ÇORBASI TARİFİ

A+A-

Gündelik koşuşturmalar ve yoğun geçen günün ardından hepimizin aklına akşam ne pişirsem sorusu mutlaka geçiyordur. Bu tür durumlarda her zaman hayat kurtaran bazı tarifler bizi bu sorundan kurtarıyor. İşte bugün de bu pratik tariflerden biri olan havuç çorbasının nasıl yapıldığının tarifini sizlerle paylaşacağım.
 

Öncelikle malzemelerimizi sıralayacak olursak; 3 adet orta boy havuç, 1 adet büyük boy soğan, 1/2 su bardağı pirinç, 5 büyük su bardağı sıcak tavuk suyu, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuzu hazırlayalım.

İlk olarak soğanları çok iri olmayacak şekilde doğrayalım. Sıvıyağı kızdırdığımız tencereye soğanları ekleyelim ve sotelemeye başlayalım. 1-2 dakika sonra tereyağını da ekleyelim. Hemen ardından aynı soğanlar gibi çok iri olmayacak şekilde doğradığımız havuçları ilave edelim. 1 dakika kadar soteledikten sonra pirinci ekleyip bir çevirin ve sıcak tavuk suyunu ya da içme suyunu ekleyelim.
Tavuk suyunu ekledikten sonra minik bir tülbentin içine hafif ezilmiş 1 diş sarımsağı, karabiberi koyup, bir iple bağlayıp çorbanın içine atalım. Su kaynamaya başlayınca altını kısıp pişmeye bırakalım. Havuçlar iyice yumuşayıp, pirinçler pişince, baharat kesesini çıkarıp, parçalayıcı yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirelim. En son tuzunu da ekleyip sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.

DİĞER YAZILARI

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.