İncirliova’da bir okulda çevre katliamı

İncirliova’da bir okulda çevre katliamı
 Muhabir
Aydın’ın İncirliova ilçesindeki Ahmet Çallıoğlu Çok Programlı Lisesi’nin içerisine yapılan anaokulu inşası sırasında yüz yıllık çam ağaçlarının taşeron firma tarafından kesildiği görüntüler vatandaşın dikkatini çekti.

İncirliova’daki Ahmet Çallıoğlu Çok Programlı Lisesi’nin bulunduğu alana bir taşeron firma tarafından anaokulu yapımına yaklaşık 6 önce başlandı. Taşeron firma anaokulunun oyun alanını yapmak üzere bugün, yüz yıllık çam ağaçlarını kesmeye koyuldu.

whatsapp-image-2024-04-27-at-11-40-28-1.jpeg

Arkasında büyük bir alan olduğu belirtilen okul bölgesinde oyun alanı yapmak için çam ağaçlarının kesilmesi ise çevrede bulunan Y. İ, adlı bir vatandaşın dikkatini çekti. Aydın Hedef Gazetesi’ne gördüklerini anlatan Y.İ, ağaçları kesmek için izinleri olup olmadığını sorguladığını fakat belge gösteremediklerini söyledi.

whatsapp-image-2024-04-27-at-11-40-28-2.jpeg

“ÇOCUKLUĞUMDA GÖLGESİNDE OYNADIĞIM AĞAÇLARDI”

Bir çam ağacını katlettiklerini diğerini durdurduklarını belirten Y.İ, “Anaokul inşasında çalışan kişileri, benim çocukluğumdan beri var olan belki de 100 yıllık çam ağaçlarını keserken gördüm. Kendilerine izinleri olup olmadığını neden kestiklerini sordum. Bana yapılan anaokulunun oyun alanını yapmak için iki çam ağacını izin dahilinde keseceklerini söylediler. Kendilerinden izin belgesini görmeyi talep ettim fakat göstermediler.

whatsapp-image-2024-04-27-at-11-40-28.jpeg

Bu ağaçlar çocukluğumda gölgesinde oynadım ağaçlar. Yüz yıllık ağaçları katlediliyor. İzinleri varsa neden göstermiyorlar. Biz birini durduramadık. Şu an ilk kestikleri çam ağacını parçalıyorlar. İkinci ağaç için kesime başlayamadılar. Yarın biz yokken de kesebilirler. Yetkililerden konuya el atmalarını bekliyoruz” dedi.

whatsapp-image-2024-04-27-at-11-40-30.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.